10 bűntény, amit a Terminátor számlájára írhatunk (galéria)

Terminátort csupán egyetlen egy cél érdekében alkották meg és programozták, a franchise első részében látható T-800-as típus feladata, hogy kiiktassa Sarah Connort, ehhez pedig az eszközökben sem válogat. Mutatjuk, hogy ennek mekkora is az ára.

1. Kalifornia állam büntető törvénykönyvének 314-es bekezdésében akár hat hónapig tartó szabadságvesztéssel súlythatják azt, aki ruhátlanul, nemi szerveit takaratlanul tartózkodik a nyílt utcán. Mondani se kell, hogy a T-800-as már a megérkezésekor áthágta ezt.

2. A törvénykönyv 211-es bekezdése szerint akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel súlythatják azt, aki kirabol valakit a nyílt utcán. Ez vonatkozik akár mások ruházatára is.

3. Ez az a pont, ahol máris feladjuk a törvénykönyvből történő idézést. A kocsilopásért három év börtönt és 10 ezer dolláros bírságot lehet kapni Los Angelesben, ezt persze valószínűleg érdemes megszorozni a franchise-ban eltulajdonított kocsik számával.

4. A betörést talán felesleges lenne is megemlíteni, hiszen a T-800-as nemhogy engedélyt nem kapott más otthonába való belépésre, amely súlyos bűncselekménynek számít az államokban, de egyből fegyvert is rántott az általa vélt Sarah Connorra.

5. Egyértelmű, hogy jogosítvány nélkül járművet vezetni törvényellenes, ez azonban kivételesen nem von feltétlenül maga után büntetőeljárást, így “egyszerű” jogsértésnek minősülhet.

6. A forgalomban tanúsított felelőtlen magatartásért azonban akár 90 napos elzárással is súlythatnak valakit, ez alá persze már nem tartozik a vezetés közbeni lőfegyver használata.

7. Hamis személyazonosság miatt akár egy évnyi szabadságvesztés és 10 ezer dolláros büntetés is kiszabható.

8. Elsőfokú gyilkosságból viszont nincs hiány a Terminátor szériában, talán felesleges is lenne sorolni az esetek számát, egy életfogytiglan simán kijön belőle.

9. Bármilyen hihetetlen, de harmadfokú gyilkosságból is bőven kijut a sztoriban, amely gondatlanságból fakadó emberölést jelent. Eltévesztett célpontok pedig sajnos vannak a filmben…

10. Kétségtelen, hogy Sarah Connor kiiktatásához egy egész hadsereg ellátásához szükséges fegyvert próbált felhasználni a T-800-as, a rejtett fegyverviselés bűncselekményét pedig sikerült is maximálisan kimeríteni.