45 éves korában elhunyt a UFC legendás harcosa, a Warrior - A végső menet szereplője, Stephen BonnarA kép forrása: David Tomaseti/Unsplash

45 éves korában elhunyt Stephan Bonnar, a The Ultimate Fighter első évadának döntőse és a UFC Hall of Famer tagja. Kaszkadőrként dolgozott a Salt ügynök  forgatásán, valamint feltűnt a Tom Hardy nevével fémjelzett Warrior - A végső menetben is.

Az Ultimate Fighting Championship (UFC) karácsony este jelentette be a halálát, és "feltételezett szívkomplikációkat" említett halálának okaként.

"Stephan Bonnar az egyik legfontosabb harcos volt, aki valaha is az oktogonban küzdött" - nyilatkozta Dana White, a UFC elnöke. "A Forrest Griffin elleni harca örökre megváltoztatta a sportágat, és soha nem fogjuk elfelejteni. A szurkolók szerették őt, rokonszenveztek vele, és ő mindig a legjobbját adta nekik. Hiányozni fog."

Stephant és Forrestet hivatalosan 2013. július 6-án iktatták be a Hírességek Csarnokába. A The Ultimate Fighter döntőjében vívott harcukat széles körben minden idők egyik legnagyobb MMA-meccseként tartják számon, mely hozzájárult ahhoz, hogy a sportág szélesebb közönséghez is eljusson.

"Minden megváltozott" - mondta Stephan az epikus hárommenetes bunyóról. "Nem gondoltam, hogy lesz UFC-karrierem. Ez csak egy kis hobbi volt, amit csináltam, szóval ez mindent megváltoztatott. Szinte egyik napról a másikra olyan lettem, mint egy híresség. Bárhová mentem, valaki felismert, még ismeretlen helyeken is. TapouT-val utaztam, és egy kisvárosban voltunk. Éppen kocogtam, amikor valaki egy kisteherautóban azt mondta: "Hé, Bonnar!". Bárhová mész, valaki tudja, ki vagy. Vad volt."

Stephan 15 győzelemmel és 9 vereséggel zárta MMA karrierjét.

Nyugodjék békében.