5 perces álló ováció Cannes-ban, és júniusban már a hazai mozikban is láthatod a Pixar újabb nagy dobását

A Pixar animációs kalandfilmje, az Elemi premierjén, amely az idei Cannes-i Filmfesztivált zárta, nem csak néhányan könnyeztek a nézőtéren.

Az édes szerelmi történet elbűvölőnek bizonyult a résztvevők számára, és ötperces álló ovációval zárta a fesztivált. Legalább egy felnőtt férfi a zenekarban törölgette a könnyeit, amikor a stáblista lepergett. És feltételezhetjük, hogy nem volt egyedül a reakciójával a filmre, amely egy nem is olyan finom metafora a befogadásról és arról, hogy az emberek különbözősége erősebbé teszi őket.

"A szívem mindjárt felrobban" - mondta Peter Sohn, az Elemi rendezője, amikor az ováció kezdett alábbhagyni - "Ez a film a sokszínűség gazdagságáról szólt. Az életünk jobb, ha vannak különböző nézőpontok. Megtiszteltetés, hogy ezt a filmet Cannes-ba hozhattam. Thierry, ez megtiszteltetés" - mondta Sohn, miközben a fesztivál vezetője, Thierry Fremaux megölelte őt.

Az Elemi egy olyan világban játszódik, amelyet a természet antropomorf elemei laknak - némelyikük jól megfér egymással, némelyikük viszont nem. A történet a tűz elem Ember, egy bátor és gyors észjárású, erős személyiségű fiatal nő, valamint a víz elem Wade, egy szentimentális, vidám, az áramlatokat kedvelő fiú barátsága körül forog. Bár eltérő tulajdonságaik miatt nem érhetnek egymáshoz, felfedezik, hogy valójában mennyi közös van bennük.

Sohn szerint az Elemi olyan romantikus filmekből merít ihletet, mint plédául az Amélie. A 2009-es Fel!, a 2015-ös Agymanók és a 2020-as Lelki ismeretek után ez a negyedik Pixar-film, amelyet Cannes-ban vetítenek. A tervek szerint június 16-án debütál a mozikban.

80 Elemi  (2023)

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Element Cityben számos, a négy elem – víz, föld, levegő és tűz – egyikéből származó lény él együtt. A fürge eszű tűzlány, Ember Lumen (Parázs) és a laza vízfiú,... több»