A 6 legjobban várt új film, amiről nem akarsz lemaradni februárban (mozi+streaming)

Ma esti listánkban olyan filmeket gyűjtöttünk össze, melyeket még sem a mozikban, sem a streamingen nem láthattunk korábban. Érkezik a Frankenstein sztori legújabb feldolgozása, a Lisa Frankenstein, de megismerhetünk egy újabb szuperhőst is Madame Web személyében. És ez még csak a kezdet!

Február elsejétől a Tökit (Kingsman: A titkos szolgálat) mozgóképes formátumban a világnak adományozó Matthew Vaughn legújabb filmje is megérkezett a szélesvászonra. Argylle: A szuperkém bőrébe bújva pedig újra élvezhetjük Henry Cavill játékát egy eszméletlen sztárgárdától körülvéve, olyan társakkal, mint a mindig zseniális Sam Rockwell.

De Bob Marley életébe is bepillantást nyerhetünk és jön animációs, valamint élőszereplős coming of age témájú film is az év második hónapjában.

Lássuk tehát azt a 6 - korábban még nem látott - filmet, amelyet február elejétől streamingen vagy a mozikban mindenképp érdemes lesz megnézned!

#6

70 Suncoast  (2024)

(1)

dráma

Disney+

Laura Chinn író és rendező debütáló nagyjátékfilmje félig-meddig önéletrajzi ihletésű. Felnőtté válásról szóló története egy fiatal lányról szól, aki bátyja... több»

Február 9-től a Disney+ műsorán! / A Suncoast egy 2024-es amerikai coming-of-age drámafilm, amelyet Laura Chinn írt és rendezett nagyjátékfilmes rendezői debütálásában. A főszerepekben Laura Linney, Nico Parker és Woody Harrelson láthatók, azaz ez mindenképp jónak ígérkezik! Chinn forgatókönyve bekerült a 2020-as, úgy nevezett Fekete listára, és érdekes lehet tudni, hogy a sztori Chinn 2000-es évek eleji, saját élettapasztalatain alapul. Félig önéletrajzi ihletésű coming-of-age történet egy fiatal nőről szól, aki bátyja súlyos betegségével küzd meg. A filmet 2024. január 21-én mutatták be a Sundance Filmfesztiválon. A film a Rotten Tomatoes-on 27 hivatalos kritika alapján 70 százalékos értékelést kapott.
#5

animáció | kaland | vígjáték

Netflix

Orion egy fiatal fiú, aki fél a magasságtól, a háziállatoktól, és akit majdnem katatón állapotba hoz a legnagyobb veszély: a sötétség. A Sötétség elviszi Oriont egy... több»

Február 2-tól a Netflixen! / Gyereknek lenni ijesztő: A világ tágas és ismeretlen, mindenki egy kicsit többet tud, mint te, és ami még rosszabb, a dolgok többnyire nagyobbak nálad. De Orionnak, az Orion és a sötétség című új animációs film főszereplőjének minden félelmetes - különösen a sötétség. Az Emma Yarlett könyve alapján és Charlie Kaufman írásával készült DreamWorks Animation Orion és a sötétség című filmje arról szól, hogy nézz szembe azzal, amitől félsz - hogy rájöjj, talán mégsem olyan ijesztő. Orionnak el kell döntenie, hogy képes-e megtanulni elfogadni az ismeretlent - hogy ne hagyja, hogy a félelem irányítsa az életét, és végre elfogadja az élet örömét. Erről szól utazása Sötétséggel ebben a szép coming of age sztoriban.
#4

55 Argylle: A szuperkém  (2023)

(22) (7)

akció | thriller

Mozikban | Apple TV+

Az Argylle című kémthrillerbe az Egyesült Államokban, Londonban és más egzotikus helyszíneken kísérhetjü el Argylle-t, a szuperkémet világjáró kalandjain. Közben több... több»

Február 1-től a mozikban! / Minél nagyobb a kém, annál nagyobb a hazugság. Matthew Vaughn (a Kingsman-filmek, Ha-Ver) újabb eszelős agymenése az Argylle: A szuperkém, ez a fékezhetetlenül szellemes, a valóságot kicsavaró, a világot körbecikázó kémthriller. Bryce Dallas Howard (Jurassic World-filmek) alakítja Elly Conwayt, aki egy bestseller kémregény-sorozat remeteéletet élő szerzője. Számára az idilli boldogságot az jelenti, ha este otthon ülhet a számítógépével és a macskájával, Alfie-val. Ám amikor Elly fikciós könyveinek cselekménye – melyek középpontjában az Argylle nevű szuperkém áll, valamint a küldetése, hogy leleplezzen egy globális kémszindikátust – tükrözni kezdi egy valódi kémszervezet titkos akcióit, az otthoni csöndes esték múltbéli emlékké válnak. Aiden (az Oscar-díjas Sam Rockwell), a macskaallergiás kém társaságában Elly (Alfie-val a hátizsákjában) menekül, és bejárja a fél világot, hogy mindig egy lépéssel a gyilkosok előtt maradjon, miközben Elly kitalált világa és a való világ közti határok elkezdenek összemosódni. A filmben az említettek mellett még olyan sztárok tűnnek fel, mint Bryan Cranston, Samuel L. Jackson vagy John Cena.  
#3

74 Bob Marley: One Love  (2024)

(8) (5)

dráma | életrajzi | zenés

2024-ben a BOB MARLEY ONE LOVE című film végre a nagyvászonra viszi egy olyan ikonikus személyiség inspiráló életét és zenéjét, aki a szeretet és az egység erőteljes... több»

Február 22-től a mozikban! / A BOB MARLEY: ONE LOVE egy ikon életét és zenéjét ünnepli, aki nemzedékeket inspirált üzenetével, mely a szeretetről és az egységről szól. A mozivásznon először láthatjuk Bob erőteljes történetét, ahogy a hányattatásain felülkerekedve végigjárja forradalmi zenéjének útját. A Marley-család produceri közreműködésével készült alkotást, amelyben a legendás zenészt Kingsley Ben-Adir, a feleségét, Ritát Lashana Lynch alakítja. A filmet Reinaldo Marcus Green rendezte, a forgatókönyvet Terence Winter, Frank E. Flowers és Zach Baylin írták.Kíváncsian várjuk, hogyan kelti életre a legendás énekest Kingsley Ben-Adir, akit legutóbb, mint Ken láthattunk a Barbie filmben.
#2

54 Madame Web  (2024)

(14) (5)

akció | kaland | sci-fi

Telekom TVGO

Ismerd meg egy hősnő születését Cassandra Webb (Dakota Johnson alakítja) személyében, aki mentősként valóban egy hétköznapi hős, és aki New York nyüzsgő utcáin igyekszik... több»

Február 15-től a mozikban! / Így születik egy hősnő. Cassandra Webb (Dakota Johnson) a hétköznapok hőse. Mentőautót vezet New Yorkban: az életveszély és az életmentés számára mindennapos. Meg az, hogy folyton rohan, kapkod, az idővel harcol. Azután történik valami. Ami még az ő, mindig váratlan fordulatokat hozó életében is egészen új. És attól kezdve nem ért semmit: Talán gyorsabb lett, mint bármelyik embertársa? Talán a jövőbe lát? Talán egy földöntúli képességekkel rendelkező szuperember vadászik rá? Összekavarodik a világa, úgy érzi, darabokra tört az univerzum. Még szerencse, hogy összeakad néhány vagány, kemény New York-i csajjal, és miközben megpróbálnak életben maradni, együtt deríti ki, hogy mi ez az egész. A Marvel univerzum legtitokzatosabb hősnőjének eredettörténetében a fantasztikus látvány mellett a fantasztikus főszereplőnő-csapat is behálózza a nézőt: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Emma Roberts és a többiek őrült kalandban mutatják meg, mi mindenre képesek. Fontos megjegyeznünk, hogy a filmesek ezúttal is ferdítettek a dolgokon és bejátszott némi ageizmus, mivel Madame Web karaktere egy idős hölgy eredetileg. Kíváncsiak leszünk, Dakot Johnson alakítása hogyan ad hozzá Web karateréhez. A filmet S.J. Clarkson rendezte, Johnson mellett pedig olyan színésznőket láthatunk majd különböző pókmutánsokká változni, mint: Emma Roberts, Isabela Moner és Sydney Sweeney.
#1

78 Lisa Frankenstein  (2024)

(7) (3)

fantasy | horror | vígjáték

Az elismert író, Diablo Cody szerelmi története egy meg nem értett tinédzserről és középiskolai szerelméről szól, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután egy sor... több»

Február 8-tól a mozikban! / Ez a rendhagyó romHANTikus vígjáték az elismert forgatókönyvíró, Diablo Cody (Juno, Pszichoszingli, Ördög bújt beléd) legújabb filmje egy félreértett tinédzserről és gimis szerelméről, aki történetesen egy jóképű hulla... Tessék...? Igen, jól olvastad. Szóval, miután a fiú egy sor mókásan borzalmas körülmény összejátszása nyomán életre kel, a pár gyilkos útra indul, hogy rátaláljon a szerelemre, a boldogságra… és néhány hiányzó testrészre. A filmet nem más, mint a csodálatos Robin Williams lánya, Zelda Williams rendezte, a főbb szerepekben pedig Cole Sprouse, mint a lassan életre kelő hulla, Kathryn Newton, mint a megszállott Lisa, valamint Ritchie Montgomery, Jenna Davis, Joe Chrest, Paola Andino és Carla Gugino láthatóak.