A Disney visszavesz a tempóból, ritkábbak lesznek a Star Wars-filmek

A Disney CEO-je, Bob Iger elismerte bűnösségét és vállalja a felelősségét abban, hogy az utóbbi idők Star Wars-filmjei nem muzsikáltak túl jól.

Iger nemrég interjút adott, amelyben beszélt arról, hogy most visszatekintve szerinte nagy hibát követett el, amikor ennyi filmet és ilyen gyorsan szeretett volna kipasszírozni a Lucasfilm legendás galaxisából, és ma már másképp tenné. Ez a jövőre nézve – és ez az első hivatalos nyilatkozat a Disney részéről – azt fogja jelenteni, hogy nem érkeznek majd ilyen ütemben a Star Wars-filmek. Vagyis nem lesz minden évben új epizód, spin-off, kiegészítő történet vagy előzménysztori.

A dömping a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történettel kezdődött, ami után rögtön érkezett a közönséget igencsak megosztó Star Wars: Az utolsó Jedik, végül a moziban és a nézők előtt is teljesen elhasaló Solo: Egy Star Wars-történet , aminek mindössze hat hónapja volt arra, hogy a nyolcadik epizód után ismét a vásznak elé csábítsa a rajongókat, de ez nem sikerült neki. Többek között a kapkodva összedobott, sokszor átvariált médiakampánynak köszönhetően. Ezek szerint Iger és a cég is érezte, hogy ez nem igazán sült el úgy, ahogy tervezték.

Alden Ehrenreich ugyan három filmre írt alá szerződést, most nem tűnik úgy, hogy a következő két Solo-spin-off megvalósul, illetve a tervezett Lando-filmek sem érkeznek majd, de erre a sorsra jutottak a tervezett Obi-Wan Kenobi- és Boba Fett-filmek is, amelyek előmunkálatait egyelőre felfüggesztették.

Ettől függetlenül J.J. Abrams Star Wars: Skywalker kora-ja készül, ahogy a Disney hamarosan induló streaming-csatornájára szánt exkluzív tartalmak és sorozatok is, de a cég egy időre behúzza majd a féket, és óvatosabban fog bánni az időzítéssel és a készülő anyagok volumenével.

Talán eljött az az idő, amikor a Disney és belátja, hogy a kevesebb bizony néha sokkal, sokkal, de sokkal több tud lenni.