A fiatal Aragornól szól majd az Amazon Gyűrűk ura-sorozata

Végre részleteket is megtudhatunk az Amazon százmilliós projektéről.

A rendkívül sikeres  A Gyűrűk Ura-trilógia (Peter Jackson) és  A hobbit-filmek után a televíziók képernyőire költözik J.R.R. Tolkien fantasy világa az Amazon Studios égisze alatt. A maga területén a leghitelesebbnek számító The One Ring.net pedig már azt is tudja, ki lesz a sorozat főhőse.

A portál értesülései szerint a széria a Viggo Mortensen által alakított Aragorn karaktere köré épül majd, ami végülis teljesen érthető, de másfelől mégis egy kicsit csalódás. Leginkább azért, mert Tolkien világa gyakorlatilag végtelen, a stúdió pedig ennek tükrében bármilyen új irányban bővíthette volna a Gyűrűk ura univerzumát, de mégis egy ismert karakter mellett tették le a voksukat. Van ebben ráció, hiszen a nézőmaximalizás szempontjából ez a döntés aligha vitatható, de szívesen ismertünk volna meg egy vadonatúj karaktert, akinek nem ismerjük a későbbi sorsát.

Az Amazon bevallottan a Trónok harca utáni űrt szeretné betölteni a piacon, ezért nem spórolnak a szériára fordított összeggel, az eddigi információk szerint több száz millió dollárt fordítanak a teljes projektre. A A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi várhatóan 2020-ban debütál majd az Amazon Prime-on.