James Gunn kétségtelenül mindent belead, hogy egy szuperhősfilm minél nagyobb mértékben mellőzze a műfajtól megszokott kliséket, ez pedig nem véletlen, hiszen a rendező egy friss interjúban elmondta, hogy szerinte a mai legtöbb ilyen produkció egyszerűen unalmas.

“A kezdetekben nagyon szerettem őket, és vannak olyanok, akik továbbra is igyekeznek valami eredetit belevinni, szóval ez nem egy átfogó megállapítás tőlem, de a legtöbbjük unalmas. Azt gondolom, hogy itt az ideje, hogy más műfajoktól kölcsönözzünk elemeket” - jegyezte meg a rendező, majd elárulta, hogy Az Öngyilkos osztag esetében rengeteg inspirációt nyújtottak a számára az olyan filmek, mint A piszkos tizenkettő és a Kémek a sasfészekben.

“Ez egy hatalmas lehetőség a számomra, hogy egy olyan filmet készítsek, amelyről már gyakorlatilag gyerekkorom óta álmodom” - mondta Gunn.

Az Öngyilkos osztag premierjére valójában már nem kell sokáig várnunk, a film idén augusztusban debütál a hazai mozikban olyan nevekkel a fedélzeten, mint Sylvester Stallone, Margot Robbie, Idris Elba, Viola Davis, John Cena, Peter Capaldi, Joel Kinnaman és Taika Waititi.