A héten a mozikban: Az év sci-fije és még 5 új film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (39. hét, 2023)

Izgalmas hét elé nézünk, ha a mozis premiereket vesszük szemügyre. Ezen a csütörtökön kifejezetten változatos újdonságok érkeznek a hazai mozikba. Az év egyik legjobban várt sci-fije végre debütál, de jön egy lengyel thriller is. A kicsik sem maradnak ki, nekik egy új, francia animációs film érkezik. Készülhetünk egy francia vígjáték folytatására, de a romantika sem marad ki. Végül, de nem utolsósorban egy művészeti dokumentumfilm is befért a kínálatba.

#6

dokumentum

Mary Cassatt arról vált híressé, hogy a körülötte élő nők hétköznapi életét festette meg. Radikális festményei intellektuális és kíváncsi embereknek mutatták be őket,... több»

Rendező: Ali Ray
Cassatt radikális képein a nők művelt, világra nyitott társasági lények. Ez gyökeres szakítást jelentett a nők korábbi, tárgyiasító ábrázolásmódjával. A legkitűnőbb Cassatt-kurátorokat és -szakértőket felvonultató új dokumentumfilm azt mutatja be, hogyan csatlakozott egy klasszikus előtanulmányokkal rendelkező amerikai nő a párizsi radikális körhöz, az impresszionistákhoz, ahhoz a stílusirányzathoz, mely paradigmaváltónak bizonyult a művészettörténetben. Jelen film veszi a bátorságot, hogy bemutassa Cassatt csodás nyomatait, pasztelkréta-rajzait, festményeit… ezt a meglepő, magával ragadó, mégis gyakran alábecsült művészt, akinek pályája tele volt ellentmondással, akárcsak azoké a nőké, akik modellül szolgáltak neki.
#5

72 A szerelem természete  (2023)

(2) (2)

dráma | romantikus | vígjáték

Mozikban | Cinego

A szerelem terén Sophia egy évtizede erős és tartós köteléket ápol Xavierrel. Amikor azonban Sylvaint, egy ügyes ezermestert kérik fel a nemrég megszerzett nyaralójuk... több»

A szerelem természetében Sophia tíz éve megbízható párkapcsolatban él Xavierrel. Amikor új nyaralójuk felújításával megbízzák az ezermester Sylvaint, a nő világa felfordul, és szenvedélyes kapcsolatban találja magát a férfival. Hogyan fogadja a kétkezi munkást a minden rezdülésével felsőbbrendűséget sugalló nagyvárosi közeg? A finom humorral és erotikával átszőtt kanadai romantikus film először Cannes Egy Bizonyos Tekintet versenyszekciójában vette le a lábáról közönségét.
#4

74 Alibi.com 2  (2023)

(7) (4)

vígjáték

Telekom TVGO

Miután bezárta Alibi.com ügynökségét, és megígérte Flónak, hogy soha többé nem hazudik neki, Greg új élete csendes lett, túl csendes... De már nem sokáig! Amikor úgy dönt,... több»

Greg élete egy ideig meglehetősen eseménytelenül alakul az ügynökség, az Alibi.com bezárása után. Új bonyodalmak ütik fel a fejüket azonban, amikor megkéri bartánője, Flo kezét, ugyanis a lány találkozni szeretne a szüleivel. Mivel Greg szégyelli csaló apját és ex-színésznő anyját, nem marad más választása, újra kell nyitnia az ügynökséget, hogy megfelelő ál-szülőket találhasson magának.
#3

animáció | kaland | vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO

Az élet békésen zajlik Yolcosban, az ókori Görögország gyönyörű és virágzó kikötővárosában, amikor a lakosságot Poszeidón haragja fenyegeti. Egy fiatal kalandvágyó egér... több»

A Dzsungel-mentőakció alkotóinak új animációs filmje az ókori Görögországba repít minket. A gyönyörű és virágzó kikötővárosban, Yolcosban békés az élet, egészen addig, amíg Poszeidón haragja le nem sújt és látszólag lehetetlen feladat elé állítja a város lakóit. Egy fiatal, kalandvágyó kisegér vezetésével egy állati kaland veszi kezdetét földön, vízen, levegőben.
#2

36 Kísértés  (2023)

(4)

dráma | thriller

Inez (Helena Englert), a csábító és céltudatos egyéniség, régóta dédelgetett vágya, hogy újságírói karriert futhasson be. Álmai akkor kezdenek formát ölteni, amikor első... több»

A vonzó és ambiciózus Inez mindig is arról álmodott, hogy újságíró lesz. Egy nap lehetőséget kap, hogy első megbízásként három napig kövessen egy híres futballsztárt és tudjon meg róla minél többet egy készülő cikkhez. A pazar, fényűző életmódot élő Maksról kiderül, hogy van egy sötét oldala is, kettejük kapcsolata pedig innentől veszélyes fordulatot vesz.
#1

61 Az Alkotó  (2023)

(37) (6)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az... több»

A jövőben háború dúl az emberek és a mesterséges intelligencia seregei között. Joshuát, a harcedzett, korábban a különleges erőknél szolgált ügynököt felesége eltűnése emészti, amikor azt a feladatot kapja, hogy derítse fel és ölje meg az Alkotót. Az Alkotó egy rejtőzködő, fejlett építész-MI, aminek újonnan kreált fegyvere képes lenne véget vetni a háborúnak – és az egész emberiség létezésének. Joshua válogatott csapatával az ellenséges vonalak mögé indul, az MI-uralta terület sötét mélyére… ahol felfedezi, hogy a világpusztító fegyver, amit meg kell semmisítenie, valójában egy gyermek formáját öltött mesterséges intelligencia.