A Kaliforniai álom a Torontói Filmfesztivál Közönségdíjasa

Damien Chazelle rendező lenyűgöző romantikus filmje, a KALIFORNIAI ÁLOM (12E, eredeti cím: La La Land) Velence után a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is hatalmas sikert aratott.

A Hollywood fénykorát megidéző alkotás a 10 napos mustrát követően, vasárnap a neves fesztivál Közönségdíjával távozott. Velencéhez hasonlóan, a Torontói Fesztivál nézői is egyből szívükbe zárták az Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével készült, lenyűgöző képekkel, egyedi dal-, és táncbetétekkel tarkított filmet, amelyet már most a legnagyobb Oscar-esélyesek között emleget a sajtó. Damien Chazelle nyilatkozatában elmondta, mennyire meghatódott a díj hallatán, hisz egy álma vált valóra azzal, hogy a Kaliforniai álom elkészülhetett, majd azt is hozzátette, hihetetlen örömmel tölti el, hogy a Fesztivál közönsége ennyire megszerette a filmet. 

Nem véletlen, hogy már most a jelöltek között emlegetik a Whiplash rendezőjének legújabb alkotását, hisz a Torontói Filmfesztivál Közönségdíját az Oscar-díj előhírnökének is tekintik. 2008 óta mindegyik Közönségdíjas alkotást Oscar-díjra is jelölték, melyből 3 film – a Gettómilliomos, A király beszéde és a 12 év rabszolgaság - el is vitte a Legjobb Filmnek járó arany szobrocskát.  

 A Kaliforniai álom decembertől látható a hazai mozik műsorán. (Freeman Film)

76 Kaliforniai álom  (2016)

(61) (31)

dráma | musical | romantikus | vígjáték | zenés

TV-ben (RTL+, csütörtök 01:33)

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia... több»