A nap, amikor Chewbacca történelmet írt (videó)

Rajongók milliói voltak elégedetlenek a Star Wars IV. - Egy új remény befejezésével. Miért? Mert miután elpusztították a Halálcsillagot, Leia hercegnő kitűnteti Luke Skywalkert és Han Solót. Igen ám, de mi a helyzet Chewbaccával? Az ő érdemei is legalább akkorák voltak a sikerben, mint társaié, de ő nem kapott kitűntetést.

Amikor erről egy interjú során megkérdezték George Lucast, egyszerű, de érthető magyarázattal szolgált. Elmondása szerint a wukik, vagyis a faj, amelyhez Chewbacca is tartozik, egyszerűen nincsenek oda a medálokért, kitűntetésekért. Számukra mindez fabatkát sem ér, nekik megvannak a maguk ceremóniái, amivel megünnepelhetik a győzelmeiket.

Az indoklás tulajdonképpen érthető és elfogadható, mégis a rajongókban maradhatott némi hiányérzet a dologgal kapcsolatban. Egészen 1997-ig, amikor is visszaállt a világ rendje. Történt ugyanis, hogy az az évi MTV Movie Awardson különleges díjat adtak át.

Az életműdíjat nem másnak ítélték oda, mint Chewbaccának! A show-n egy rövid összeállításban összegezték, mi mindent is tett hősünk a Star Wars IV. - Egy új reményben, majd a színpadra is hívták Chewbaccát.

Természetesen nem más vonult a színpadra Chewbaccának öltözve, hatalmas ováció közepette, mint Peter Mayhew, aki a filmekben is életre keltette a wukit. A díjat pedig Carrie Fisher adta át neki. Chewbacca végül néhány szóban meg is köszönte a díjat, vagy legalábbis sejthetjük, hogy így történt, hiszen természetesen a saját nyelvén szólalt meg.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Egy messzi-messzi galaxisban egy hercegnő (Carrie Fisher), aki titokban a lázadók egyik fontos alakja, a gonosz és sötét úr, Darth Vader fogságába esik, ám előtte még sikeresen... több»