A szomorúság háromszöge: Woody Harrelson filmje vitte az Arany Pálmát Cannes-banA kép forrása: Plattform-Produktion

Ruben Östlund vígjátéka, A szomorúság háromszöge az Arany Pálmát a 75. Cannes-i Filmfesztiválon.

A 2017-es A négyzet után ismét Ruben Östlund filmje vitte el az idei cannes-i filmfesztivál Arany Pálmáját. A provokatív, elgondolkodtató alkotás egy luxusjachton játszódik, ahova meghívnak egy influenszert és annak barátját. Miután a hajó viharba kerül és felborul, a túlélők egy görög szigeten találnak menedéket, ahol a korábbi viszonyrendszerek teljesen átfordulnak. 

A fesztivál második legnagyobb presztízsű díját megosztva nyerte el a Közel, melynek rendezője, Lukas Dhont szintén nem ismeretlen a fesztiválon, hiszen tavaly a Lány című filmjével elnyerte a legjobb elsőfilmnek járó Arany Kamerát. A másik díjazott Denis Johnson azonos című regényének adaptációja, The Stars at Noon lett Claire Denis rendezésében. A legjobb rendezés díjával Park Chan-wookot tüntették ki a Heojil kyolshim című alkotásáért, míg a különdíjat a francia színész, Vincent Lindon által vezetett zsűri a két Arany Pálmával is büszkélkedő Jean-Pierre Dardenne-enk ítélte oda a Tori és Lokita című filmért.

A szomorúság háromszöge szeptember 8-tól látható a hazai mozikban. A film fogadtatásáról az Ürülék, elszabadult pokol és Woody Harrelson: A sokk után 8 perces álló ováció Cannes-ban című cikkünkben írtunk bővebben.