Az 5 legjobb új sorozat, amit nem érdemes kihagynod a héten

2023 elején kedvenc karakterszínészeink fantasztikus új sorozatokban térnek vissza!

Nézd meg imádott sárkánykirálynőnk leghűségesebb lovagját (Iain Glen) egy új, egészen eltérő figura bőrében vagy épp Salma Hayek kultikussá vált Frida című filmjéből is ismert Valeria Golinot, de itt van nekünk Bumeráng Kapitány is, hogy ezúttal egy eddig sosem látott formátumban mutassa meg mire is képes!

Szemezgessetek ezekből az igazi ínyencségnek ígérkező darabokból! Ha sorozatokról van szó, elég jól indul az év! Mit gondoltok?

#5

75 Koppenhágai cowboy  (2022)

(1) (1)

dráma | krimi

Netflix

Egy fiatal hős kalandjait követhetjük nyomon, amikor Miu elmerül Koppenhága bűnözői alvilágában. több»

Nicholas Winding Refn dán rendező visszatér a tévéhez ezzel az öntudatosan sötét és komor thrillerrel. Minden rá jellemző vizuális díszlet itt van - egy halálos, rejtélyes hős, az éjszakai neonfények alatt baljóslatúan megelevenedő város, a tartalom felett diadalmaskodó enyhe stílusérzék. Angela Budalovic azonban kiegyensúlyozott és karizmatikus Miu szerepében, aki arra kényszerül, hogy belépjen a dán bűnözői alvilágba, hogy bosszút álljon egy meg nem nevezett nemezis ellen. Ahogy elmerül ebben az erőszakos birodalomban, küldetésének valódi természete kezd világossá válni. / Bemutató: Netflix, január 6., péntek.
#4

dokumentum | krimi

Netflix

A film az amerikai befektető és ponzi-csaló felemelkedését és bukását követi nyomon: ismerjük meg Madoff történetét. több»

A csaló Bernie Madoff a pénzügyi válság előtti Wall Street lázas légkörének megtestesítője lett. Ez a négyrészes dokumentumfilm, amely egy fiktív thriller hangulatára és tempójára törekszik, elmeséli a történetét, és felteszi a kérdést, hogy vajon a bűnözői tevékenysége aberráció volt-e, vagy csupán egy mérgező kultúra elkerülhetetlen következménye. "Sokkal könnyebben tudott együtt élni azzal, hogy hazug" - mondja egy bennfentes - "mint azzal, hogy kudarcot vallott". Ahogy látjuk, hogy Madoff gigantikus Ponzi-rendszere a Wall Street kontextusában virágzik, ezek a szavak általánosabban alkalmazhatónak tűnnek... / Premier: Netflix, január 4., szerda.
#3

57 Kaleidoszkóp  (2023)

(6) (1)

akció | dráma | krimi

Netflix

A történet középpontjában a valaha megkísérelt legnagyobb rablás, valamint az azt övező bosszú és árulás áll. több»

Elbeszélői gyengeségről vagy erősségről árulkodik, ha egy történet szálai bármikor felvehetők? Az Eric Garcia által készített izgalmas krimit úgy tervezték, hogy bármilyen sorrendben nézhető legyen - az epizódok mindenkinél más-más sorrendben lesznek. A Kaleidoszkóp lényegében egy dörzsölt, stílusos rablótámadásos thriller: ahol egy csapat szakértő tolvaj összegyűlik, hogy feltörjenek egy páncélszekrényt, a nézők az előzmények és a folytatás, valamint maga a rablás keverékét kapják. Nehéz nem gyanítani, hogy a központi ötlet nélkül ez egy kissé általános ügy lett volna, de az ötlet tagadhatatlanul merész. / Netflix, az Újév napjától kezdve.
#2

dráma

Netflix

Egy lány, aki egy megosztott Nápolyban keresi valódi önmagát: a magaslatok Nápolyában, amely a kifinomultság álarcát viseli, és a mélységekben, a mértéktelenség és a... több»

Az adaptáció alapjául szolgáló mű Elena Ferrante első regénye volt a nagysikerű nápolyi kvartett után. Azokat a könyveket gyönyörűen adaptálták a televízióra, így nagyok az elvárások ezzel a sorozattal szemben. A történet a felnőtté válás gyötrelmeiről szól - Giovanna (Valeria Golino) egy félénk, gyakran nehéz helyzetben lévő tinédzser, aki nehezen bízik a szüleiben, miután meghallja, hogy azok hogyan beszélnek róla. Miért hasonlítják őt a fekete bárány nénikéhez? Felfedezőút következik, és Giovanna hamarosan gyorstalpaló tanfolyamot kap a felnőttkor csúnya kompromisszumairól. A regény rajongóinak nem fog csalódást okozni. / Nézhető a Netflixen, január 4-től.
#1

65 A fúrótorony  (2023)

(2)

dráma | thriller

Amazon Prime Video

Egy távoli skót olajfúrótornyon dolgozó munkások egy csoportjának vissza kellene térnie a szárazföldre, amikor rejtélyes köd burkolja be és természetfeletti erők kerítik... több»

A Martin Compston főszereplésével készült hatrészes horror-thriller berserker drámát csinál az elszigeteltségből; az alig működő, elképzelhetetlen kényszer alatt csapdába esett egyének érzéséből. Ahogy azt már sejteni lehetett, a The Rig nem a víz alatt, hanem fölötte játszódik - amikor a Kinloch Bravo platformot elvágják a szárazföldtől, és sűrű ködbe burkolózik, megmagyarázhatatlan dolgok kezdenek történni. Egy szörnyű baleset a kiváltó oka az olajipar jövőjéről, a munkaadók és a munkavállalók közötti kötelességtudatról, valamint az emberiség és a bolygó kapcsolatáról szóló kinyilatkoztatásoknak. "Ha folyamatosan lyukakat ütünk a földbe" - mondja Mark Bonner Alwyn Evans alakításában - "a föld végül vissza fog ütni". / Megtekinthető a Prime Videon, január 6-tól.