Netflix: A 10 legjobb 2023-as sorozat, amit érdemes bedarálnod

A Netflix egy sor vígjátékot, drámát és animációs eredeti sorozatot adott ki 2023-ban. 

Ezek közül szemléztünk most tizet, amiket - úgy néz ki - mindenki nagyon szeretett. 

Te láttad már őket?

#10

68 Koponya-sziget  (2023)

(1)

akció | animáció | dráma | kaland | romantikus

Netflix

Hajótöröttek kalandjai, akik megpróbálnak elmenekülni a titokzatos szigetről, amely őskori szörnyek, köztük a titán, Mr. Kong otthona. több»

A kritikusok szerint a Koponya-sziget egyenesen a Kaiju-rajongóknak (A kaiju a japán filmek szörnyeket bemutató alműfaja) lett készítve. Rotten Tomatoes pontszáma: 82%. / Összefoglaló: A Kong: Koponya-sziget (2017) animációs folytatás-sorozatában a Koponya-szigetben egy csapat felfedezőt követünk, akik hajótörést szenvednek egy szigeten, amely egy rakás mitikus szörnynek ad otthont, köztük King Kongnak. A kritikusok sürgették a Kong és a nagyobb MonsterVerse franchise rajongóit, hogy nézzék meg a szórakoztató animációs sorozatot: "Ha a szívedben van egy kis szeretet a Kaiju-típusú dolgok iránt, imádni fogod a 'Koponya-sziget'-et" - írta Frantz Jerome a Black Nerd Problems számára.
#9

78 A diplomata  (2023)

(7) (4)

dráma | politikai | thriller

Netflix

Egy nemzetközi válság kellős közepén Kate Wyler, a karrierdiplomata olyan magas rangú munkakörbe kerül, amelyre nem alkalmas, és amely súlyos következményekkel jár... több»

A kritikusok nem tudták abbahagyni A diplomata nézését. A Rotten Tomatoes pontszám: 83% lett. / Összefoglaló: Miután Kate Wyler (Keri Russell) az Egyesült Királyság amerikai nagykövete lett, a házassága folyamatos megromlása közepette egyensúlyoz a felmerülő nemzetközi válságok között. A kritikusok azt mondták, hogy nem tudták abbahagyni a sorozatot, miközben azért nehezményezték a kissé szappanoperai alaphelyzetet: "Az egyetlen komoly panaszunk az, hogy a nyolc epizód túl gyorsan elrepül, így most már többre vágyunk" - írta Richard Roeper a Chicago Sun-Times-nak.
#8

vígjáték

Netflix

A fekete, plus size és újonnan egyedülálló Mavis váratlanul azzal találja szemben magát, hogy újra kell építenie az életét, miután egyedül maradt, de elhatározza, hogy... több»

A kritikusok szerint Michelle Buteau ragyogott a sorozatban. A Rotten Tomatoes pontszámon is meglátszik ez: 84% lett. / Összefoglaló: A stylist Mavis Beaumont (Buteau) a karrierjében és a családjában keresi a beteljesülést, miután egy váratlan szakítás kizökkenti őt. A legtöbb kritikus egyetértett abban, hogy már csak Buteau karizmája miatt is megérte megnézni a sorozatot: "Michelle Buteau, aki a sorozatot készítette és az alapjául szolgáló könyvet is írta, tehetséges komikus, aki egy lefegyverzően bájos karaktert teremtett éles humorérzékkel" - írta Jen Maravegias a Pajiba számára.
#7

73 Jodie, a kiválasztott  (2023)

(3) (2)

akció | dráma | kaland

Netflix

A tizenkét éves Jodie felfedezi, hogy Jézushoz hasonló képességekkel rendelkezik. Vajon válaszol-e a hívására, és beteljesíti-e a végzetét? több»

A sorozat lenyűgözte a kritikusokat, amint megtalálta a helyét a streaming világban. A Rotten Tomatoes pontszáma: 86%. / Összefoglaló: A fiatal Santa Rosalía-i Jodie Christianson (Bobby Luhnow) örökre megváltozik, amikor rájön, hogy jézusi képességekkel rendelkezik. A lassú kezdés ellenére a kritikusok arra biztatták a nézőket, hogy maradjanak: "Bár lassan és kissé kuszán indul, ez a sorozat tele van bájjal, néhány elbűvölő alakítással, lebilincselő cselekménnyel és sok autentikusan helyi színnel" - írta James Delingpole a The Spectatornak.
#6

81 One Piece  (2023)

(11) (3)

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

Eiichiro Oda betselling adatpációjának élőszereplős feldolgozása a Netflixen. több»

A One Piece adaptációja olyan kritikusok tetszését nyerte el, akik szerették az eredeti animét és mangát is. A Rotten Tomatoes pontszáma: 86% lett. / Összefoglaló: Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy) életre szóló álmát követi, hogy a kalózok királya legyen, miközben egy csapatot toboroz, hogy felfedezzék a világ legnagyobb kincsét. A kritikusok dicsérték a One Piece-t, amiért egy régóta futó anime és manga adaptációját dolgozta fel, miközben megőrizte annak vad világépítését és vidám káoszát: "A One Piece megmagyarázhatatlan bájt áraszt, magáévá teszi koncepcionális különcségeit és ragadós optimizmusát" - írta Ronak Kotecha a Times of India számára.
#5

dráma | vígjáték

Netflix

Liv súlyos egészségügyi válságba kerül, és kénytelen újragondolni az „élj gyorsan, halj meg fiatalon” hozzáállását.   több»

A kritikusok szerint a Wellmania/Jóllét minden áron ügyesen vegyítette a vígjátékot és a drámát. Mindez a Rotten Tomatoes-on 89%-ra volt elég./ Összefoglaló: A dramedyben Liv Healy (Celeste Barber) kénytelen számot vetni a bulizós életmódjával, miután egy egészségügyi kontroll a valósággal szembesíti. A kritikusok szerint a komikus pillanatok jól illeszkednek az önfelfedezésről szóló összetett és megrendítő sorozatba: "Az ausztrál komikus Celeste Barber igazi dinamit a főszerepben, az egyszemélyes katasztrófafilm és a sebezhetőség villanásainak bámulatos kombinációja" - írta Benji Wilson a The Telegraphnak.
#4

76 Balhé  (2023)

(10) (2)

dráma | vígjáték

Netflix

Két ember története, akik hagyták, hogy egy közúti incidens belefúródjon az elméjükbe, és lassan feleméssze minden gondolatukat és cselekedetüket. több»

A Beef/Balhé című lebilincselő dráma a kritikusok szerint még ennél is többre hivatott. A Rotten Tomatoes pontszáma: 98%. / Összefoglaló: Miután egy közúti balhé kicsúszik az irányítás alól, két idegen (Ali Wong és Steven Yeuen) megküzd a tetteik életre szóló következményeivel. A sorozat minden aspektusa elragadó kritikákat kapott, az erőteljes főszereplőktől kezdve a hihetetlen narratíváig: "A függőséget okozó alakításokkal, a kiváló írói munkával és az innovatív hangvétellel a Balhé kétségtelenül elkötelezett nézőket fog gyűjteni a Netflixen a puszta eredetisége miatt" - írta Anna Miller a Discussing Film számára
#3

dokumentum

Netflix

Üdvözöljük a hivatásos sellőlét szeszélyes világában, ahol az emberek úszás iránti szenvedélye félmilliárd dolláros iparággá nőtte ki magát. több»

Rendező: Cynthia Wade
A MerPeople (a sorozat eredeti címe) felkeltette a kritikusok kíváncsiságát, és egy hiánypótló szubkultúrát fedezett fel. Pontszáma ennek megfelelően a Rotten Tomatoes-on 100%. / Összefoglaló: A dokumentumfilm-minisorozat a sellőfarkat viselő és a víz alatt fellépő "sellőemberek" mindennapjait és karrierjét örökíti meg. Sok kritikus szerint a MerPeople a lehető legjobb módon lepte meg őket: "MerPeople az egyik legfurcsább dokumentumfilm-sorozat, amit a Netflixen valaha vetítettek" - írta Anne Marie Hourihane az Irish Independentnek - "De gyönyörű látvány - az a sok sellőember a víz alatt -, és tiszteletet parancsoló az erőfeszítésük, a késő éjszakai utazásaik..."
#2

animáció | dráma | vígjáték

Netflix

A sorozatban Zerocalcare arról mesél, milyen nehéz megtalálni a helyünket a világban, és megmaradni önmagunknak az élet gondjai közepette. több»

Rendező: Zerocalcare
Szereplők: Valerio Mastandrea
Ez a sorozat szakszerűen lavírozott a bolondos komédia és a társadalmi-politikai kommentár között. Ezért is történhetett, hogy a Rotten Tomatoes pontszáma 100% lett / Összefoglaló: Amikor egy régi barát visszatér a környékükre egy menekültválság közepette, Zero (hangja Michele "Zerocalcare" Rech) megpróbál segíteni neki, hogy otthon érezze magát. A felnőtteknek szóló animációs vígjáték lelkes kritikákat kapott, mert társadalmi kommentárjain belül érzelmileg is megérintő: "Olyan érzés, mintha egy olyan édességet ennél, ami valójában jót tesz neked, de a csomagolás ezt sosem árulná el" - írta Brittany Vincent a Decider számára.
#1

dráma

Netflix

Egy lány, aki egy megosztott Nápolyban keresi valódi önmagát: a magaslatok Nápolyában, amely a kifinomultság álarcát viseli, és a mélységekben, a mértéktelenség és a... több»

A kritikusok szerint A felnőttek hazug élete tökéletesen megragadta Elena Ferrante regényét. A sorozat Rotten Tomatoes pontszáma: 100% lett! A Ferrante regénye alapján készült olasz dráma Giovanna (Giordana Marengo) felnőtté válását követi nyomon a kilencvenes évek végi Nápolyban. A kritikusok azért dicsérték a sorozatot, mert Ferrante bestseller könyvének adaptációja túlmutat a könyv szimpla mozgóképre ültetésén: "Ami a felnőtté válás történeteit illeti, Ferrante az egyik legnagyobb mesélő, aki valaha élt, és ez az adaptáció nem csak a saját érdemei alapján sikeres, hanem az övéi alapján is" - írta Shane Ryan a Paste magazinnak.