Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Balhé (2023)

Beef
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
7
Képek
3
Videók

Galéria (7)

Videók (3)

 
kabel   2023. 05. 15.

legújabb vélemény

0
Volt egy ötlet

A Beef egy érdekes alapötlet mögé rejtett lélektani dráma. Az első epizód lendületét azonban a későbbi epizódok nem tudták hozni, és a sztori csak nyúlt és nyúlt, és úgy éreztem, sok epizód csak egy olyan hangulatot épít, amit már korábbi epizódokban többször láttunk. A két főszereplő egész sok teret kapott, és mindketten kiválóan játsszák a szerepüket, azonban körülöttük majdnem mindenki iszonyat egyoldalú és sztereotipikus, így totál az az érzés, mintha egy mesét néznénk, nem egy drámát.

 
hp   2023. 04. 14.

1

Ritka erős sorozat ez a Netflixtől, aminek nem lehet a szemére vetni, hogy nem elég átgondolt, nem elég eredeti vagy nem volt elég jó a casting. Itt most valami nagyon összeállt, viszont azt hozzá kell tenni, hogy van az egésznek egy nagyon sajátos h... több»

 
szemtelen   2023. 04. 13.

1
Egzisztenciális legenda

Számomra az érdekes újdonság erejével hatott a nehezen meghatározható műfajú forgatókönyv, ugyanis sem a dráma, sem a vígjáték megnevezés nem fedi le a tartalmat. Leginkább egy streaming élettörténet cinikus emberekről, ami persze erőltetett megnevezés, és a humoros párbeszédek ellenére sem egy könnyed szórakozás. A bevezető képsorok azonnal magukkal ragadnak – akár magyaros íze is lehetne az erőszakos közúti veszekedésnek –, a film azonban megtalálja a sajátos Los Angeles-i és dél-kaliforniai mosolygós hangját és közegét. Mindenesetre nagyon elgondolkodtató, hogy a kicsinyes sérelmek által kiváltott reakciók megoldására, társadalmi rétegtől és intelligenciahányadostól független módon, csak a kényszeres düh és viszály adhat megoldást. A két főszereplő (Wong és Yeun) alakítása szerintem zseniális. Valójában ellenszenvesek, mindkettőjük élete üres, de az egymás ellen folytatott, fordulatos küzdelem során mindketten közel kerülnek a nézőhöz, és már-már rokonszenvvel követjük a küzdelmüket. A Balhé egy hullámzó ritmusú, fordulatos, szórakozás, kb. harminc perces epizódokkal.

 
Tonyka   2023. 04. 17.

0
A káosz útja

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem egyszerű megítélni, ha a karaktereket nézzük és a történetet, akkor egyértelműen jónak mondható. Akkor meg mi a fene nem jó? Rengeteg az üresjárat, sok beszéd, de nem igazán visz előre, többször kissé untató a tempó. Aztán ami még nem igazán tets... teljes kritika»

 
Lóri Ádámcsik   2023. 04. 25.

0
Jól indult

Egyedi és érdekes történet. Akárkivel megeshet, hogy így felhúzza magát. Aztán csak történnek az események. A vége nem tetszett igazából. Kicsit úgy éreztem, hogy elhúzzák, és nem is ütött akkorát. :(

 
Greta   2023. 04. 18.

0
Hűha

Szkeptikusan álltam neki, mert nagyon beharangozták, az elején kicsit fanyalogtam, aztán elkapott. Hát, mit is mondjak, jó. Nagyon jó. Sokan próbálják művészetbe oltani ezeket az érzéseket, de nekem eddig ez a legtalálóbb, legszórakoztatóbb, legszimpatikusabb. Szeretem.

 
Fikatours_blogger   2023. 04. 08.

0
Lúzerek csatája

Erősen kezd a sorozat, aztán kicsit laposodik a történet, de megéri kivárni a végét, mert úgy felpörög, hogy csak tátottam a számat az események alakulásán.

 

Joseph Lee, a George-ot alakító színész a való életben is elismert képzőművész.

(Hupka Adrián)
 

Az egyes epizódok címei olyan híres íróktól és gondolkodóktól származó idézetek, mint Werner Herzog, Franz Kafka, Sylvia Plath és Joseph Campbell.

(Hupka Adrián)
 
A Balhé egy átgondolt, baromira szórakoztató sorozat jól megírt karakterekkel és történettel arról, hogy mi lakozik mélyen bennünk, és milyen formában nyilvánulhat meg. több»