57% 54 szavazat
Kaleidoszkóp

Kaleidoszkóp

Kaleidoscope
Filmadatlap
7
Vélemények (7)
28
Szereplők (28)
8
Képek (8)
3
Videók (3)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
7
Cikkek (7)
Fórum
JRD  

Hol nézheted

Rufus Sewell
Paz Vega
Giancarlo Esposito
Giancarlo Esposito
Rosaline Elbay
Jai Courtney
Giancarlo Esposito
Paz Vega
Giancarlo Esposito
Paz Vega

FILMINFÓ

A történet középpontjában a valaha megkísérelt legnagyobb rablás, valamint az azt övező bosszú és árulás áll.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Eric Garcia
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2023 | Netflix (2023.01.01.)
 
2023.02.02 summerfallmediagroup

legújabb vélemény

Beszippant, mint a porszívó

Ha kedveled a jó erős csavarral megáldott sorozatokat, akkor ez neked való. A szereplők megkedvelhetőek, azonosulni tudsz velük. A történet bármely pontjáról indíthatsz, érteni fogod a lényeget. Mindenképp ajánlott!

1
 
2023.01.02 JRD

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Átlagos film, átlagos történet a végén egy leheletnyi csavarral. Persze, drukkolsz a csapatnak, hogy sikerüljön. Sőt, titkon reménykedsz is abban, hogy az Ocean-típusú tolvajsorozat a végén happy enddel végződik. Aztán mindenki boldogan él, míg meg n... Több

2
 
2023.01.29 Robinson76

Egy formabontó projekt

A Kaleidoszkóp egy kifejezetten bátor és izgalmas próbálkozás, ami kísérleti mivolta miatt mindenképp megéri a figyelmet. A készítők minden epizódot egy színről neveztek el, és a felvezetőben el is mondják, hogy a néző olyan sorrendben nézheti az epizódokat, amilyenben akarja, mindenképp értelemet nyer a széria. A nyolc epizód nyolc különböző időben játszódik, van, amelyik 25 évvel a rablás előtt, van olyan, amelyik rögtön a bűntény másnapján, de olyan is akad, ami hónapokkal utána. Ezért ugyan nehéz az elején követni, hogy ki kicsoda és pontosan mi is történik, de az, hogy nem lineárisan követik egymást a részek, ötletes megoldás, és meg lehet kedvelni. Annyi azonban biztos, hogy az utolsó részt mégis érdemes utoljára nézni, mert csak ott áll össze a kép a bankrablás teljes megvalósítását követően. Szóval érdekes egy próbálkozás ez, és látszólag csak egy átlagos bankrablós szériával van dolgunk, az előbb leírtak miatt azonban én koránt sem így éreztem.

1
 
2023.01.14 Emmersson

Parasztvakítás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem az a baj, hogy ráülnek a „heist hullámra”, hanem az, hogy nem tudják meglovagolni. Folyamatosan alámerülnek, lesiklanak a hullámról. Csak annyi nem elég egy jó sorozathoz, hogy rablásról szól. Az sem elég, ha beharangozzák, hogy egy piszok nagy rablást láthatunk majd. De a legnagyobb parasztvakítás, hogy a sorozat – az utolsó epizód kivételével – bármilyen sorrendben nézhető és érthető. A színészi játékot nem elemezném, mert egyrészt nem vagyok kritikus (dehogynem, mind azok vagyunk – nem kell séfnek lennem, hogy érezzem, büdös a hús!), másrészt kritikán aluli. A drámai vonal lapos és érdektelen, a rablás előkészülete unalmas. Nem egy dolog felett lazán átsiklanak, egyszerűen „megoldják”, nem magyarázzák meg, hogyan. A szedett-vedett banda már lerágott csont. Ami a keménykedő, a szabályokat felrúgó bandatagot illeti, egy profi rablásnál rég kiteszik, de leginkább kivégzik. A vezető játéka volt a leghitványabb, hogy az arcberendezését ne is firtassam. Pláne a „megfiatalítottat”. A színek használatának semmi értelme nem volt, legfeljebb a Kutyaszorítóban című klasszikusból lopni, hiszen mindenkit névvel ismertünk. Picit ambivalensnek hathat, ha azt mondom, hogy unalmas volt és vártam a végét, miközben az érthetőség miatt ráfért volna még 2-3 rész. Egy gyenge, összecsapott, mégis elhúzott történet. Nem ajánlom!

1
 
2023.01.03 King Leonidas

Egy vérlázítóan gyenge történet, egy világra szóló bullshittel eladva.

1
 

A sorozat nem lineáris, ami azt jelenti, hogy nem számít, milyen sorrendben nézzük az epizódokat, a történet mindenképpen összeáll és lesz értelme. Szerző: Hupka Adrián

#1
Egy hosszú éjszaka
2022
Hol nézheted: Netflix
Baby Bandito
2024
Hol nézheted: Netflix
London bandái
2020
Hol nézheted: SkyShowtime
Suburra: Mindörökké
2023
Hol nézheted: Netflix
Igazságosztók
2010
Hol nézheted: TV
Becsületkódex
2023
Hol nézheted: Netflix
Santo
2022
Hol nézheted: Netflix
Párizsi alvilág
2024
Hol nézheted: Netflix
Új banditák
2023
Hol nézheted: Amazon Prime
A drogdíler
2021
Hol nézheted: Netflix