Az év legnagyobb fantasyje volt tavaly, jön a 2. évad!

A Disney hivatalosan is bejelentette, hogy második évadot kap a Percy Jackson és az olimposziak.

A stúdió vezérigazgatója, Bob Iger a negyedéves beszámolóban közölte a nyilvánossággal, hogy a széria 110 millió órányi nézettséget ért el a Disney+-on, míg a Variety magazin korábban arról számolt be, hogy az első epizód mintegy 13,3 millió megtekintést ért el a megjelenést követő első hat napban.

Mindemellett a Percy Jackson és az olimposziak rendkívül pozitív kritikai fogadtatásban részesült, a Rotten Tomatoes portálon a szakma 92 százalékra értékelte, míg a nézők 81 százalékot adtak rá, a hazai előfizetők pedig 78 százalékra értékelték a Mafabon.

Nem titok, hogy a sorozat sikere kulcsfontosságú volt a stúdió számára, hiszen epizódonként 13-15 millió dollárt költöttek rá. Karey Burke, a 20th Television elnöke egy korábbi interjúban elmondta, hogy a fejlesztési folyamat során az egyik fő cél az volt, hogy "a sorozat a Lucasfilm és a Marvel stúdiók által megalkotott világokkal magaslatába tudjon emelkedni”.

Az viszont egyelőre kérdéses, mikor is jelenhet meg a folytatás, a közeljövőben ugyanakkor várhatóan gyakrabban hallunk még az előkészületekről.

akció | családi | dráma | kaland

A sorozat Rick Riordan azonos című könyvsorozatán alapul, amely egy 12 éves félistenről, Percyről szól, akinek feladata Zeusz ellopott villámának visszaszerzése, hogy... több»