Az új kötelező streaming sorozat? Jessica Chastain a nemzet legerőszakosabb emberei után eredA kép forrása: Gilbert Flores for Variety

Bár Jessica Chastainvt a legtöbben az olyan hollywoodi produkciókból ismerik, mint a Csillagok között, a Mentőexpedíció, az Elit játszma vagy A másik nővér, a színésznő az utóbbi időben előszeretettel vállal sorozatszerepeket is. Legutóbb a George and Tammy című minisorozatban láthattuk, most pedig egy hasonló kaliberű projektben vesz részt.

A The Savant egy valós eseményt dolgoz fel, amelyről még 2019-ben a Cosmopolitan magazin számolt be. Egy nőről szól, aki a közösségi médiában online csoportokba szivárog be, amelyekben nyíltan megy a gyűlölködés. Az a célja, hogy megakadályozza a nyilvános rágalomhadjáratokat mások ellen. Az IMDB-oldalán úgy fogalmaznak, hogy „a nemzet legerőszakosabb emberei nyomába ered!”

A nyolcrészes minisorozat főszerepét tehát Jessica Chastain alakítja majd, aki emellett produceri feladatokat is ellát. A forgatókönyvíró és showrunner Melissa James Gibson lesz, aki legutóbb az Egy botrány anatómiája minisorozattal tette le a névjegyét. A rendezői széket Matthew Heineman foglalhatja el.

Ennél többet viszont jelenleg nem tudni a sorozatról, mivel a pontos cselekményt hétpecsétes titokként őrzik. Erről pusztán a valódi alapok ismertek. Azt sem lehet még tudni, hogy Jessica Chastain mellett kik szerepelhetnek még a sorozatban. A The Savant az AppleTv+-on fog megjelenni, de egyelőre dátum nincs.