Bajban a Predator-reboot, komoly pernek néz elébe a Disney

Kemény jogi vitának néz elég a Disney, ugyanis a Ragadozó forgatókönyvírói eltökélték, hogy visszaszerzik a megfilmesítési jogokat.

Bár a Predator jogai a 20th Century Fox felvásárlásával néhány éve a Disney-hez kerültek, a John McTiernan rendezésében bemutatott 1987-es eredeti sci-fi írói, Jim és John Thomas beperelték a stúdiót, hogy visszaszerezzék a jogokat. A párosnak 35 év elteltével elvileg megvan a jogalapja erre, de abban is biztosak lehetünk, hogy a Disney nem fogja magát könnyen adni.

Ez persze nem csak presztízs kérdés, de a stúdiónak komoly tervei vannak a franchise-zal, olyannyira, hogy a reboothoz már szerződtették is a Cloverfield Lane 10. rendezőjét, Dan Trachtenberget.

A fejlesztés alatt álló projekt munkálatai mindenesetre folytatódnak tovább, de a Thomas-fivérek eltökéltségét jól jelzi, hogy az ügyvédjük nem más, mint Marc Toberoff, aki 2018-ban már megnyert egy hasonló, a Péntek 13 franchise-t érintő esetet.

Amíg az új feljelményekre várunk, idelent mutatjuk az eredeti Predator egyik legemlékezetesebb jelenetét.

89 Ragadozó  (1987)

akció | kaland | sci-fi | thriller

Közép-Amerika dzsungelében eltűnik néhány kommandós. Mentőcsapatot küldenek utánuk, hogy felkutassák és kiszabadítsák bajtársaikat . A küldetés rutinfeladatnak tűnik a... több»