Batman: Szigorú volt a magyar Korhatár Bizottság

Alig néhány hónap múlva érkezik a Matt Reeves rendezésében készülő Batman, amely úgy tűnik, már a megjelenés előtt sokaknak csalódást okozhat.

A korábban megjelent előzetesek alapján ugyanis egy minden eddiginél sokkal brutálisabb és komor hangvételű produkcióra lehetett számítani, a Motion Picture Association viszont a napokban 13-as korhatár besorolást adott a filmre erőszakos, nyugalom megzavarására alkalmas tartalma, kábítószer megjelenítése miatt, ugyanakkor a dialógusok kevésbé vulgárisak, illetve nincsenek meztelenséget ábrázoló jelenetek.

A Warner Bros. háza tájáról már jóval korábban érkeztek pletykák arra vonatkozóan, hogy a Robert Pattinson által megformált sötét lovag minden eddiginél kegyetlenebb lesz majd, illetve ez lesz az első olyan Batman produkció, amely akár 18-as besorolást is kaphat.

A hazai mozikba mindazonáltal 16-os karikával érkezik a film, a magyar Korhatár Bizottság már jóval kevésbé volt “elnézőbb” Reeves rendezésével szemben. Ettől függetlenül érdemes várni a premierre, amelyre a tervek szerint március harmadikán kerül majd sor.

A The Batman főbb szerepeiben Pattinson mellett Colin Farrell, Andy Serkis, John Turturro, Paul Dano, Zoë Kravitz, Jeffrey Wright és Peter Sarsgaard lesznek láthatók.

79 Batman  (2022)

akció | dráma | krimi | misztikus

Bruce Wayne, "Gotham hercege", a Wayne vállalat örökösének vagyona több milliárdra becsülhető. Az árva fiú történetét mindannyian ismerjük. Bruce képtelen túllépni szülei... több»