Bennfentes filmtipp: 6 film, amit CSAK a mozikban láthatsz a héten (33. hét, 2023)

Nagy visszatérőnek örülhetnek a mozirajongók ezen a héten, de egyébként is izgalmas hétnek nézünk elébe. A DC-univerzum két filmmel is jelen lesz a mozikban, mellettük egy új animációs film, egy kutyás vígjáték, egy bírósági dráma és egy dokumentumfilm is a mozikba kerül.

#6

dokumentum

Leonardo da Vinci halálának 500. évfordulója alkalmából egy film készült, amely nagyfelbontású minőségben mutatja be Leonardo páratlan festményeit és rajzait. A film bemutatja... több»

Rendező: Phil Grabsky
Szereplők: Glen McCready
Leonardo da Vinci a világ legismertebb művésze. E film fókuszában, amely halálának 500. évfordulója alkalmából készült, páratlan festményei és rajzai állnak. HD minőségben, soha nem látott közelségből, nagy vásznon jelenik meg minden egyes Leonardónak tulajdonított festmény, köztük a legfontosabb munkák, a Mona Lisa, Az utolsó vacsora, a Cecilia Gallerani képmása, a Ginevra de Benci, a Madonna Litta, a Sziklás Madonna, valamint több mint egy tucat más alkotás. A film friss nézőpontból láttatja Leonardo életét is – találékonyságát, szobrászi kvalitásait, katonai találmányait és a mindennapi politika útvesztőiben való navigációs képességét –, mindezt művészetének prizmáján keresztül, teljes portrét adva a reneszánsz zseniről.
#5

62 Saint Omer  (2022)

(1) (2)

dráma

Rama, valódi nevén Kayije Kagame, egy Párizsban élő szenegáli professzor, aki elutazik az észak-franciaországi Saint Omerbe, hogy részt vegyen egy jogi eljárásban. A vádlott... több»

Egy fiatal irodalomprofesszor részt vesz egy gyilkossági tárgyaláson, hogy inspirációt szerezzen, és megírja a görög Médea ősi mítoszának kortárs adaptációját. A Saint-Omer-i bíróságon azonban másképp alakulnak a dolgok, ahogy elképzelte. A gyermeke meggyilkolásával vádolt asszony életében a fiatal nő saját magára ismer. Az írónő a társadalmi elszigetelődés és előítéletek történetét megismerve egyre jobban aggódni kezd saját terhessége miatt.
#4

animáció

Telekom TVGO

A kis veréb Richardot (eredeti hangja: Jay Myers) gólyák nevelték fel. Miközben élvezi az afrikai telelést, azon aggódik, hogy ki lesz a következő vezető gólyatanonc. Arról... több»

Ricsi, a merész veréb, akit egy gólyacsalád fogadott örökbe, még nagyobb kihívások elé néz. A különc „gólya” az észak-afrikai Nagy-tónál telel, amikor kiderül, hogy nem ő lesz az, aki visszavezeti a gólyákat északra. Ezért elszökik, hogy egyedül utazzon. Veszélyekkel és kalandokkal teli útja során találkozik Samiával és verébrajával, akiket a mohó páva, Zamano irányítása alatt álló gonosz marabusok tartanak fogva. A verebek egyetlen esélye a szabadságra, ha megoldanak egy rejtvényt és megtalálják a Nagy Ékszert, amihez csapatmunkára, bizalomra és erőre lesz szükség.
#3

64 Kivert kutyák  (2023)

(12)

animáció | kaland | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

A bosszú mindig elszánttá tesz mindenkit. Különösen érvényes ez azokra a kutyusokra, akik mindent megtesznek, hogy bosszút álljanak a szemét gazdin, aki korábban kirakta... több»

Egy kutya mindig hazatalál. Főleg, ha bosszút akar állni a szemét gazdin, aki kidobta. Ez az élőszereplős vígjáték egy magára hagyott kutya krónikája, aki összeáll kóbor társaival, hogy megleckéztesse egykori gazdáját.
#2

59 Kék Bogár  (2023)

(12) (3)

akció | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO

Jaime Reyes (Xolo Maridueña) egy mexikói gyökerekkel rendelkező fiatal amerikai, aki Texas állambeli El Pasóban él. Amikor egy nap hazaér az iskolából, felfedez egy furcsa kis... több»

Jaime Reyes végzett az egyetemen, tele van nagy álmokkal, de elég hamar kénytelen rájönni, hogy a valóság egészen másképp néz ki. Már éppen elkeseredne, amikor a sors közbeszól, és mindent felforgat. A srác véletlenül megszerez egy ősi, földön kívüli eredetű biotechnológiai szuperfegyvert: a szkarabot. Pontosabban: az szerzi meg őt. A szkarab – ki tudja miért – Jaimet választja magának új gazdatestjének, úgyhogy testpáncélt, hihetetlen technikájú fegyverarzenált és legfőképpen különleges, mindig új meglepetést okozó képességeket ad neki. Ajándék, de nem lehet visszaadni. Soha többé. Jaime lesz Kék Bogár.
#1

akció | kaland

Netflix

Batman  nyolc évvel ezelőtt magára vállalta Harvey Dent gaztetteit, melyet követően nyom nélkül eltűnt. Üldözötté vált, de nem hiába, mert a Dent-törvénynek köszönhetően... több»

Batman nyolc évvel ezelőtt magára vállalta Harvey Dent gaztetteit, melyet követően nyom nélkül eltűnt. Üldözötté vált, de nem hiába, mert a Dent-törvénynek köszönhetően sok bűnözőt zártak rácsok mögé. Nemcsak Batman, de Bruce Wayne is elvonult a nyilvánosság elől, azonban Gordon felügyelő tudja az igazságot, és lelkiismerete nem hagyja nyugodni. A városban azonban feltűnik egy macskajelmezes tolvaj és egy titokzatos maszkos férfi, akit Bane-nek hívnak. Gotham Citynek újra szüksége van a Sötét Lovagra, de úgy tűnik, Bane-t már nem lehet megállítani. Christopher Nolan filmje visszatér a mozikba.