Christopher Nolan készíti az Akira-filmet?

Egyre közelebb a megvalósuláshoz Katsuhiro Otomo kultikus anime-jének filmes adaptációja.

A Warner Bros. már jó ideje tervezi az élőszereplős Akira filmet. A megfilmesítés jogait még 2002-ben vásárolták meg, azonban azóta néhány kósza hírt leszámítva nem sokat hallottunk a projektről. Bár a pletykák eddig egy, legfeljebb két részes filmről szóltak, a legújabb híresztelések szerint a Warner trilógiában gondolkodik, és azzal, hogy Christopher Nolan felmerült a projekt kapcsán, remélhetőleg végre zöld utat kap a produkció.

A Den of Geek adta hírül, hogy a Warnernek továbbra is komoly tervei vannak az Akirával, olyannyira, hogy rögtön három részt szeretnének elkészíteni belőle. A stúdió épp a múlt héten jelentette be, hogy az ő istállójukban készíti új filmjét Christopher Nolan, azonban ezen kívül semmilyen részletet nem árultak el, azt leszámítva, hogy a szóban forgó film 2017. július 21-én debütál majd. A portál leszögezte, hogy tudomásuk szerint nem Nolan rendezi majd az Akirát, ehelyett producerként veszi majd ki a  részét a filmből. Nolannek ráadásul nagy tapasztalata van a produceri munkálatok terén, így az ő munkája nagyban hozzájárulhat majd a filmhez.

A korábbi híresztelések során olyan rendezők neve merült fel az Akira kapcsán, mint Jaume Collet-Serra, Albert és Allen Hughes (Éli könyve) és Steve Kloves.

A film szkirptjét a Netflixes Daredevil forgatókönyvét is jegyző Marco J. Ramirez írja, de a munkálatokból Leonardo DiCaprio produkciós cége, az Appian is kiveszi a részét.