Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
17
Képek
2
Videók
Akira
 
Lamboh   2017. 10. 17.

legújabb vélemény

Korához képest nagyon látványos, van mondanivalója, és jó hangulatú film. Én mégsem szeretem. Az elejétől a végéig untam. Igaz, ez már volt vagy 8 éve, szóval lehet nem lenne rossz ötlet újranézni.

 
Deku   2017. 08. 17.

Mint mindenben úgy az anime világában is meg vannak az igazi klasszikus darabok. Ez pedig azok közül is az egyik legjobb darab. A grafikai megvalósítás nagyszerű lett.


 
Yosihiro   2015. 02. 06.

A 90-es évek eggyik legjobb animéje kihagyhatatlan történet:) A grafika a történet a hang csúcs szuper. Ezt a japán anime rajongók ne hagyják ki. Klasszikus alkotás :)

 
ellcrys89   2016. 02. 08.

Nem is tudom én ettől a anime-től valahogy sokkalta többet vártam. Persze meglehet, hogy én állítottam magas elvárásokat a filmmel szemben, de ettől függetlenül nekem az jön le, hogy közel sem érte el azt amit ki lehetett volna belőle hozni.

 
Cptn_Cold   2015. 11. 03.

Egyszerűen nem tudok betelni ezzel a filmmel. Kiváló kis alkotás, aminek színét minden egyes pont csak emel. Bátran rávágnám, hogy egyik nagy kedvenc filmemről van szó. Nézd meg nyugodtan!

 
A klasszikus cyperpunk-toposzok figyelmen kívül hagyásával az Akira egy eredeti ötletekkel telepakolt, hihetetlenül látványos és kreatív mű, mely nem csak az animációs filmek között mérföldkő, hanem kiemelt helye van a teljes mozgóképes filmtörténelemben. több»
 
Ajánlom mindenkinek, aki kedveli a cyberpunkot, a sci-fit, a horrort, a társadalomkritikákat, az erős drámát és természetesen a posztapokaliptikus témát. több»

A film összbevétele 80 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Ez az anime teljesen jogosan olvasható az 1001, amit látnod kell mielőtt meghalsz írásban.

(Norbi)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Az Akira volt az egyik első japán anime-film, amelyhez a hangot az animáció előtt vették fel. Ez az eljárás az Egyesült Államokban általánosnak számít, de Japánban épp az ellenkezője a megszokott.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.