Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Cowboy Bebop (2001)

Cowboy Bebop: Tengoku no tobira
Filmadatlap
 
19
Szereplők
5
Vélemények
19
Képek
2
Videók

Galéria (19)

Videók (2)

 
elekm90   2021. 08. 19.

legújabb vélemény

0

Majdnem olyan jó, mint a sorozat. Aki azt látta és szerette, nagyjából ugyanarra számíthat. Pörgős, és egyedien tud egyszerre könnyed és komoly lenni. Amit picit sajnáltam, hogy nem az eredeti szinkronszínészeket alkalmazták, ők jobban illettek a karakterekhez (főleg Spike szinkronhangja zavart).

 
ellcrys89   2016. 02. 08.

0

Ezt el se tudom képzelni miért kellett. Az első jó pár perc után sem tudtam magamhoz térni és szeretni a animeet. Sőt még utána is kellett egy kis idő mire rájöttem, hogy ennek se eleje se vége. Ha teheted hagyd ki inkább.

 
Mozi22   2015. 05. 02.

0

sorozat, film, mindkettő zseniális.

 
Kriszta   2015. 05. 20.

0

Az egyik legfurább hangulatú, és egyben legjobb sci-fi anime. A sorozatot akciósan vettem meg, mondván, hogy a hülyének is megéri, hát, az egyik legjobb vételnek bizonyult. :)

 
Vacuolum   2015. 04. 21.

0

Nagyon jó anime és a sorozat is elég király.

A film összbevétele 3 007 903 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Ed hitelkártyaadatokon keresztül megtalálja a Lee Samsonról szóló információkat, a hitelkártya-tagok listája felsorolja a 2001-es biliárd legjobb játékosait, valamint az Amerikai Biliárd Kongresszus Hírességek Csarnokának néhány tagját. A nevek: Willie Mosconi, Herman Rambow, Harold Worst, John Wesley Hyatt, Frank Taberski, Johnny Layton, Jimmy Caras, Irving Crane, Steve Mizerak, Luther Lassiter, Rudolph Wanderone, Jum Rempe, Efren Reyes, Jose Parica, Johnny Archer, Rodolfo Luat, Earl Strickland, Francisco Bustamante, Kun Fang Lee, CJ Wiley, Allen Hopkins, Mika Immonen, Larry Lsiciotti, Dennis Coulter, Jimmy Wetch, Tang Hoa, Tommy Kennedy, Jayme Goodwin, Ernesto Dominguez, Greg Fix, Reed Pierce, Tony Robles, Claude Breedlove, Nick Varner, Walter Tevis, Lou Butera, Dennis Hatch, Kim Davenport, Ralf Souquet, Chris MacDonald, Alain Martel és Claude Bernatchez.

(Thibo84)
 

Lynsey McLeod, az egyik hangszínész, aki kisebb szerepet játszott a film angol szinkronjában, korábban Belle főszerepét is játszotta az 1997-es, Disney élőszereplős tévésorozatban, a "Sing me a Story with Belle"-ben, valamint az 1999-es, "Belle's Tales of Friendship" című animációs filmben.

(Thibo84)
 

A kezdő jelenetben a legszembetűnőbb, hogy a Marson található várost nagymértékben New York City ihlette. A film cselekménye terrortámadással kezdődik az említett városban. Tíz nappal a film japán megjelenése után csaknem 3000 ember vesztette életét a szeptember 11-i merényletekben, elsősorban a New York-i World Trade Centernél.

(Thibo84)
 

Bár számos japán játék szinkronizálásában részt vett, a Cowboy Bebop: Tengoku No Tobira az első anime, amiben Jennifer Hale a hangját adta. Egy nemrégiben adott interjúban kijelentette, hogy Electra szinkronizálása az egyik legkedvesebb élménye volt.

(Thibo84)
 

A filmben szereplő „antik” repülőgépek között szerepel a Supermarine Spitfire, a Fokker Dr.I Dreidecker, a Faerie Swordfish, a P-38 Lightning, az F-84 Thunderjet, a TBF Avenger, az F/A-18 Hornet és az A6M5 Zero.

(Thibo84)
 
1, 2, 3… Let’s jam! - egy mondat, amitől minden anime rajongónak egy dolog jut eszébe: a Cowboy Bebop. Watanabe Shinichiro rendező 23 éves animesorozata műfaji olvasztótégely elmagányosodott űrcowboyokról a széles e világűrben. több»