Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
77%

Cowboy Bebop (2001)

Cowboy Bebop: Tengoku no tobira
Filmadatlap
 
19
Szereplők
4
Vélemények
19
Képek
1
Videók
Cowboy Bebop
 
ellcrys89   2016. 02. 08.

legújabb vélemény

0

Ezt el se tudom képzelni miért kellett. Az első jó pár perc után sem tudtam magamhoz térni és szeretni a animeet. Sőt még utána is kellett egy kis idő mire rájöttem, hogy ennek se eleje se vége. Ha teheted hagyd ki inkább.

 
Mozi22   2015. 05. 02.

0

sorozat, film, mindkettő zseniális.


 
Kriszta   2015. 05. 20.

0

Az egyik legfurább hangulatú, és egyben legjobb sci-fi anime. A sorozatot akciósan vettem meg, mondván, hogy a hülyének is megéri, hát, az egyik legjobb vételnek bizonyult. :)

 
Vacuolum   2015. 04. 21.

0

Nagyon jó anime és a sorozat is elég király.

Galéria (19)

Videók (1)

A film összbevétele 3 007 903 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Ed hitelkártyaadatokon keresztül megtalálja a Lee Samsonról szóló információkat, a hitelkártya-tagok listája felsorolja a 2001-es biliárd legjobb játékosait, valamint az Amerikai Biliárd Kongresszus Hírességek Csarnokának néhány tagját. A nevek: Willie Mosconi, Herman Rambow, Harold Worst, John Wesley Hyatt, Frank Taberski, Johnny Layton, Jimmy Caras, Irving Crane, Steve Mizerak, Luther Lassiter, Rudolph Wanderone, Jum Rempe, Efren Reyes, Jose Parica, Johnny Archer, Rodolfo Luat, Earl Strickland, Francisco Bustamante, Kun Fang Lee, CJ Wiley, Allen Hopkins, Mika Immonen, Larry Lsiciotti, Dennis Coulter, Jimmy Wetch, Tang Hoa, Tommy Kennedy, Jayme Goodwin, Ernesto Dominguez, Greg Fix, Reed Pierce, Tony Robles, Claude Breedlove, Nick Varner, Walter Tevis, Lou Butera, Dennis Hatch, Kim Davenport, Ralf Souquet, Chris MacDonald, Alain Martel és Claude Bernatchez.

(Thibo84)
 

Lynsey McLeod, az egyik hangszínész, aki kisebb szerepet játszott a film angol szinkronjában, korábban Belle főszerepét is játszotta az 1997-es, Disney élőszereplős tévésorozatban, a "Sing me a Story with Belle"-ben, valamint az 1999-es, "Belle's Tales of Friendship" című animációs filmben.

(Thibo84)
 

A kezdő jelenetben a legszembetűnőbb, hogy a Marson található várost nagymértékben New York City ihlette. A film cselekménye terrortámadással kezdődik az említett városban. Tíz nappal a film japán megjelenése után csaknem 3000 ember vesztette életét a szeptember 11-i merényletekben, elsősorban a New York-i World Trade Centernél.

(Thibo84)
 

Bár számos japán játék szinkronizálásában részt vett, a Cowboy Bebop: Tengoku No Tobira az első anime, amiben Jennifer Hale a hangját adta. Egy nemrégiben adott interjúban kijelentette, hogy Electra szinkronizálása az egyik legkedvesebb élménye volt.

(Thibo84)
 

A filmben szereplő „antik” repülőgépek között szerepel a Supermarine Spitfire, a Fokker Dr.I Dreidecker, a Faerie Swordfish, a P-38 Lightning, az F-84 Thunderjet, a TBF Avenger, az F/A-18 Hornet és az A6M5 Zero.

(Thibo84)
 

A film japán színházi megjelenésének dátuma 2001. szeptember 1-je volt, ami a tévésorozat első amerikai adása előtti nap.

(Thibo84)
 

Az animáció kellően részletes ahhoz, hogy azonosítani lehessen néhány fegyvert. A Vincent Volaju által a vonaton használt pisztoly egy Strayer Voigt Infinity, a Faye Valentine által használt géppisztoly, mellyel az időjárás-szabályozó központ mennyezetébe lőtt, egy Heckler & Koch MP5K. Faye pisztolya egy Glock 30, melynek jól látható a modellszáma. Spike pisztolya egy IMI Jericho 941. Úgy tűnt, hogy Jet pisztolya Walther P99, de a részletek hiánya megnehezíti az azonosítást.

(Thibo84)
 

A Cowboy Bebop: Tengoku No Tobira forgatását azt követően kezdték meg, hogy a Cowboy Bebop utolsó epizódját sugározták Japánban.

(Thibo84)
 

A Cowboy Funk epizódban (22. rész) szereplő Andy von de Oniyate karakter lóháton látható a halloweeni felvonuláson.

(Thibo84)
 

A vendégrendezők között van Hiroyuki Okiura és Tensai Okamura, akik a megnyitót és a "filmen belüli nyugati filmet" rendezték. Shin'ichirô Watanabe úgy döntött, hogy vendégrendezőket használ, mivel ezek a részek eltértek a film szövegétől, továbbá az időbeli korlátozások miatt is ésszerű döntésnek tűnt.

(Thibo84)