Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Batman: Gyilkos tréfa (2016)

Batman: The Killing Joke
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Videók (1)

 
Norbert93   2021. 01. 10.

legújabb vélemény

0
Az alapanyag kiváló, a megvalósítás gyenge

Ismerve az eredeti koncepciót, azaz a képregényt nem látok benne a Ctrl+C, Ctrl+V megvalósításon kívül semmi extrát. Azért egy ilyen alapanyagból a legkisebb fáradsággal is fantasztikus animációs filmet lehetett volna összerakni, ami bőven felvehette volna a versenyt egy felnőtt korosztálynak szánt, egész estés animével is, de ezzel a végeredménnyel csak egy nagy kapufát látok az egészben.

 
RókaÚr   2016. 08. 04.

0

Nekem nagyon tetszett a film, jobban élveztem, mint az utolsó Batman-Superman összecsapásos mozit. Ahhoz képest ezt sokkal mozgalmasabb volt események terén.

 
Hitman   2016. 07. 19.

0

Joker rémesen őrült volt ebben a filmben és nagyon tetszett még a jellegzetes képregénystílus. Olyan volt, mintha egy képregény lapjai megelevenedtek volna. Nagyon jó film, nézzétek meg!

 
DJluki   2017. 07. 14.

0

Brutálisan jó volt, nagyon élveztem. Biztosan többször is megnézem majd, mert minden alkalommal lehet valami újat találni ezekben a színvonalas Batman animációs filmekben.

 
danny   2016. 05. 06.

0

Végre. Már úgy vártam egy jó Batmanos filmet. A legutóbbi valami szörnyű lett, de ez most kárpótolt. Remek sztori, jó karakterek, tökre tetszett, hogy a bevált, eredeti jellemvonásokon nem változtattak. Izgalmas volt és érdekes. Kiváló!

 
Sziszi   2016. 01. 22.

0

Tök jó volt! Minden jöhet, ami animáció és Batman, így természetes volt, hogy ezt is megnézem. Nagyon tetszett! :)

A film összbevétele 4 462 034 dollár volt (imdb.com).

 

Ezt a filmet eredetileg 2009-ben gyártották, ám a Watchmen: Az őrzők (2009), egy másik R-besorolású DC Comics film alulteljesítése után törölték.

(Thibo84)
 

A Batmobile ebben a filmben a Batman: The Animated Series (1992) klasszikus tervén alapszik, amelyen Bruce Timm producer is dolgozott.

(Thibo84)
 

Joker cellaszáma "0801", a számmisztikában szereplő kód, amelynek jelentése "HA".

(Thibo84)
 

Az alkotók az utolsó pillanatban úgy döntöttek, hogy a film nem egyenesen szalagra, vagyis ma már DVD-re érkezik, hanem mozikban is vetíteni fogják az USA-ban.

(ps)
 

Ez az első Batman animációs film, ami R-ratinget, azaz "18 éven aluliaknak nem ajánlott" besorolást kapott az USA-ban.

(ps)
 
Az első R-besorolású animált DC filmként, A gyilkos tréfa egy nem annyira drámai és nem annyira sokkoló körutazás Joker elméjében és eredettörténetében. Ha a média felhajtáson kívül egy kicsivel több pénzt és energiát áldoznak rá, talán klasszikus is születhetett volna, ez viszont így, ebben a formában egy elmulasztott lehetőség, és ha nem is méltatlan, de másod- vagy harmadosztályú feldolgozása egy első osztályú alapanyagnak. Sokan állítják, hogy ez a mostani The Killing Joke, Batman legjobb mozgóképes adaptációja. 60/100 több»
 
A két ikonikus karakter egyik legismertebb közös története, ami több szempontból korszakalkotó és egyedi, viszont összességében nem aknázta ki azt a potenciált, ami benne volt. több»