Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
73

Ruben Brandt, a gyűjtő (2018)

Ruben Brandt, Collector
Filmadatlap
 
20
Szereplők
15
Vélemények
12
Képek
6
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 05.
Egy művészetterapeuta rémálmai

Egy valamit máris le lehet szögezni a Ruben Brandt, a gyűjtővel kapcsolatban: hosszú, évtizedes nagyságrendű várakozás után végre kaptunk egy olyan, nagyközönségnek szánt magyar animációt, amelyre méltán lehetünk büszkék. Nemcsak film-és képzőművészeti utalásokkal árasztja el a nézőt, hanem kiválóan ötvözi a különböző mozgóképes műfajokat, s végeredményként egy pörgős, dögös, minden percében szórakoztató és élvezetes mozit varázsoA történet szerint a címszereplő egy művészetterapeuta, szakmájának legjobbja, aki svájci villájában segít gazdag pácienseinek. Csakhogy Rubennek is megvannak a maga problémái: visszatérő rémálma, hogy híres festmények támadnak rá. Hogy úrrá legyen a problémáján csa... több»

 
BoBamburg   2019. 04. 09.

Hát nekem valahogy nem hozta azt az érzést a film, amit a többi kommentelőnek. A karakterek gyengék voltak, engem fusztrált is a kinézetük és a rengeteg művészeti (filmes és festészeti) utalás, amit nagyon a néző arcába toltak, hogy az is értse, aki életében nem járt múzeumban vagy kiállításon. A történet is kissé lapos, bevallom, helyenként bele is aludtam.


 
Thibo84   2019. 05. 13.

Személy szerint elég absztrakt alkotásnak tartom, mind történetileg és mind a karakterek ábrázolása tekintetében. De ez teszi egyedivé ezt az alkotást. Ám csak egyszer nézős a számomra, hiába mozgalmas a cselekmény.

 
Hakker   2019. 04. 08.

Véleményem szerint maga az animáció rendkívül eredeti, viszont a történet roppant középszerű. De ez csak az én elfuserált véleményem, és nem vagyok szakértő, ezzel viszont jól pörögnek a karakterek.

 
Csillagpor   2019. 03. 24.
Akciófilm magyar animációs szemmel

Nagyon érdekes, izgalmas és pszichotikus történet. Művészi jellegű, de még a laikusnak is befogadható. A mozgás, az animáció, a színek forgataga és a történet is mind zseniális. Kicsit emlékeztet egy 90-es évekbeli krimire. A zene, Ludovico pedig zseniális a végén. Bár szörnyen nyitvahagyták a végén a történet szálat a készítők... remélem, az a vonat nem azt jelentette, hogy öngyilkos lett...

 
Azon túl, hogy hemzseg a képzőművészeti utalásoktól, lényegében egy valamire koncentrál: a művészet kikerülhetetlen befolyására. Mindegy, hogy zene, építészet vagy film, az életünk szerves és meghatározó része, akármilyen minőségű is. több»
 
Milorad Krsticnek köszönhetően a magyar filmgyártáshoz köti a világ az év egyik legkülönlegesebb animációs filmélményét. Ami a Ready Player One-nak volt a nyolcvanas évek popkultúrája, itt a képzőművészet rajongóit repíti a mennyországba. De az is prímán érzi majd magát, aki „csak” a szórakozásért ül be a moziba! több»
 
Az egyedi látványvilágra, merész stílusváltásokra és különc karakterekre felfűzött képzőművészeti utalásháló, amit a rendező a film központi szervező elveként nevezett meg, egészül itt ki egy izgalmas történettel. A Ruben Brandt, a Gyűjtő megkérdőjelezhetetlenül kiérdemelte, hogy ott legyen a 2019-es Oscar-díj jelöltjei között, újabb elismerést szerezve ezzel a magyar filmes szakmának, legjobb animációs film kategóriában. több»
 

Milorad Krstic elárulta, hogy Andy Warhol Dupla Elvis című képének felhasználási jogait volt a legnehezebb megszereznie.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Rengeteg filmes utalás található a Ruben Brandt-ben, így például Sam Peckinpah Konvoj, a Rettegett Iván című Eisenstein-filmet, Kurosawa A testőr, valamint David Lynch Veszett a világ című filmjeit is megidézi.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Milorad Krstic, a film rendezője és írója maga is festő.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.