Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
93

Ruben Brandt, a gyűjtő (2018)

Ruben Brandt, Collector
Filmadatlap
 
19
Szereplők
6
Vélemények
12
Képek
6
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 05.
Egy művészetterapeuta rémálmai

Egy valamit máris le lehet szögezni a Ruben Brandt, a gyűjtővel kapcsolatban: hosszú, évtizedes nagyságrendű várakozás után végre kaptunk egy olyan, nagyközönségnek szánt magyar animációt, amelyre méltán lehetünk büszkék. Nemcsak film-és képzőművészeti utalásokkal árasztja el a nézőt, hanem kiválóan ötvözi a különböző mozgóképes műfajokat, s végeredményként egy pörgős, dögös, minden percében szórakoztató és élvezetes mozit varázsoA történet szerint a címszereplő egy művészetterapeuta, szakmájának legjobbja, aki svájci villájában segít gazdag pácienseinek. Csakhogy Rubennek is megvannak a maga problémái: visszatérő rémálma, hogy híres festmények támadnak rá. Hogy úrrá legyen a problémáján csa... több»

 
Lester69   2018. 10. 23.

Volt szerencsém premier előtt megnézni ezt a filmet, ami nem csak az elmúlt évek legjobb magyar animációs filmje, de talán mozgóképes alkotása is. A Macskafogó óta nem láttam ilyen kidolgozott történetet, jó poénokat és látványos akciót magyar rajzfilmben, de a Ruben Brandt ezeknél még többet is ad. Folyamatos easter-egg és utalás halmazával a műkedvelők számára nem csak kellemes kikapcsolódás,de akár kihívás is lehet, hisz néhány jól látható mellett rengeteg elrejtett, a részletekbe vesző utalás is van a filmben. Az animáció bármennyire is furcsa elsőre, rövid idő után hozzászokik a szemünk és film egy igazi összművészeti alkotássá válik- zene, animáció, történet stb. Hozzátenném, hogy bármennyire is azt mondták, hogy a Ruben Brand gyerekeknek is való, véleményem szerint az egyes álomképek kifejezetten félelmetesek és nyomasztóak ( SPOILER: Főleg a nyitó jelenet Velazquez "Udvarhölgyével és Duveneck "Fütyülő fiújával") SPOILER VÉGE Dramaturgiai szempontból is rendben van a film, remekül van felépítve a történet, minden koherensen kapcsolódik mindenhez. Ezen kívül pedig ritka jó krimi, a magyar filmpalettán kevés az ilyen. Tényleg ajánlani tudom, de gyerekeknek nem feltétlenül.


 
nero   2018. 11. 21.

Nagyon látványos animáció, gyönyörű a rajzolása, a történet pedig egyenesen magával ragadott. Az biztos, hogy még jó néhányszor meg fogom nézni.

 
marklar   2018. 11. 20.

Most megmondom, hogy ezt a filmet úgy ki fogják tömni díjakkal, amennyire csak lehet, és nem csak itthon. És a legkevésbé sem érdemtelenül. A Ruben Brandt egy minden korosztály megszólító, pazarul megírt animációs film. Nem most láttam utoljára, az biztos! Gratulálok az alkotóknak!

 
Fintil   2018. 11. 16.

Hát meg kell mondanom, nagyon élveztem a filmet, szerintem visszataláltunk a magyar animáció készítés legjobb hagyományaihoz. Okos, jól megírt és kivitelezett film lett a Ruben Brandt, amiről talán még azt is meg merném kockáztatni, hogy húsz-harminc év múlva ugyanúgy fogunk beszélni, mint ma a Macskafogóról.

 
Azon túl, hogy hemzseg a képzőművészeti utalásoktól, lényegében egy valamire koncentrál: a művészet kikerülhetetlen befolyására. Mindegy, hogy zene, építészet vagy film, az életünk szerves és meghatározó része, akármilyen minőségű is. több»
 
Milorad Krsticnek köszönhetően a magyar filmgyártáshoz köti a világ az év egyik legkülönlegesebb animációs filmélményét. Ami a Ready Player One-nak volt a nyolcvanas évek popkultúrája, itt a képzőművészet rajongóit repíti a mennyországba. De az is prímán érzi majd magát, aki „csak” a szórakozásért ül be a moziba! több»
 
Az egyedi látványvilágra, merész stílusváltásokra és különc karakterekre felfűzött képzőművészeti utalásháló, amit a rendező a film központi szervező elveként nevezett meg, egészül itt ki egy izgalmas történettel. A Ruben Brandt, a Gyűjtő megkérdőjelezhetetlenül kiérdemelte, hogy ott legyen a 2019-es Oscar-díj jelöltjei között, újabb elismerést szerezve ezzel a magyar filmes szakmának, legjobb animációs film kategóriában. több»
 

A főszereplő neve Rubens és Rembrandt nevének összemosásából ered.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film kiindulópontja a Nemzeti Múzeumban 2010 és 2011 között futó múzeumszínházi előadás Horváth Csaba és a Forte Társulat rendezésében.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmet 882 millióval támogatta a Filmalap.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.