Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91

Ruben Brandt, a gyűjtő (2018)

Ruben Brandt, Collector
Filmadatlap
 
20
Szereplők
8
Vélemények
12
Képek
6
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 05.
Egy művészetterapeuta rémálmai

Egy valamit máris le lehet szögezni a Ruben Brandt, a gyűjtővel kapcsolatban: hosszú, évtizedes nagyságrendű várakozás után végre kaptunk egy olyan, nagyközönségnek szánt magyar animációt, amelyre méltán lehetünk büszkék. Nemcsak film-és képzőművészeti utalásokkal árasztja el a nézőt, hanem kiválóan ötvözi a különböző mozgóképes műfajokat, s végeredményként egy pörgős, dögös, minden percében szórakoztató és élvezetes mozit varázsoA történet szerint a címszereplő egy művészetterapeuta, szakmájának legjobbja, aki svájci villájában segít gazdag pácienseinek. Csakhogy Rubennek is megvannak a maga problémái: visszatérő rémálma, hogy híres festmények támadnak rá. Hogy úrrá legyen a problémáján csa... több»

 
lauralaura   2019. 01. 28.

Rég láttam ennyire jó animációs filmet. Egyszerűen minden tökéletes volt benne. A történet, a zenék, a karakterek, a lélektana. Ötletes volt és többször is megnézendő!


 
tooker   2019. 01. 13.

Nem gondoltam, hogy a magyar filmes világban is készül jó bűnügyi film. Kicsit a Viszkis jutott eszembe róla, de annál mélyebb tartalmú. Tetszett az összes karakter benne.

 
Lester69   2018. 10. 23.

Volt szerencsém premier előtt megnézni ezt a filmet, ami nem csak az elmúlt évek legjobb magyar animációs filmje, de talán mozgóképes alkotása is. A Macskafogó óta nem láttam ilyen kidolgozott történetet, jó poénokat és látványos akciót magyar rajzfilmben, de a Ruben Brandt ezeknél még többet is ad. Folyamatos easter-egg és utalás halmazával a műkedvelők számára nem csak kellemes kikapcsolódás,de akár kihívás is lehet, hisz néhány jól látható mellett rengeteg elrejtett, a részletekbe vesző utalás is van a filmben. Az animáció bármennyire is furcsa elsőre, rövid idő után hozzászokik a szemünk és film egy igazi összművészeti alkotássá válik- zene, animáció, történet stb. Hozzátenném, hogy bármennyire is azt mondták, hogy a Ruben Brand gyerekeknek is való, véleményem szerint az egyes álomképek kifejezetten félelmetesek és nyomasztóak ( SPOILER: Főleg a nyitó jelenet Velazquez "Udvarhölgyével és Duveneck "Fütyülő fiújával") SPOILER VÉGE Dramaturgiai szempontból is rendben van a film, remekül van felépítve a történet, minden koherensen kapcsolódik mindenhez. Ezen kívül pedig ritka jó krimi, a magyar filmpalettán kevés az ilyen. Tényleg ajánlani tudom, de gyerekeknek nem feltétlenül.

 
nero   2018. 11. 21.

Nagyon látványos animáció, gyönyörű a rajzolása, a történet pedig egyenesen magával ragadott. Az biztos, hogy még jó néhányszor meg fogom nézni.

 
Azon túl, hogy hemzseg a képzőművészeti utalásoktól, lényegében egy valamire koncentrál: a művészet kikerülhetetlen befolyására. Mindegy, hogy zene, építészet vagy film, az életünk szerves és meghatározó része, akármilyen minőségű is. több»
 
Milorad Krsticnek köszönhetően a magyar filmgyártáshoz köti a világ az év egyik legkülönlegesebb animációs filmélményét. Ami a Ready Player One-nak volt a nyolcvanas évek popkultúrája, itt a képzőművészet rajongóit repíti a mennyországba. De az is prímán érzi majd magát, aki „csak” a szórakozásért ül be a moziba! több»
 
Az egyedi látványvilágra, merész stílusváltásokra és különc karakterekre felfűzött képzőművészeti utalásháló, amit a rendező a film központi szervező elveként nevezett meg, egészül itt ki egy izgalmas történettel. A Ruben Brandt, a Gyűjtő megkérdőjelezhetetlenül kiérdemelte, hogy ott legyen a 2019-es Oscar-díj jelöltjei között, újabb elismerést szerezve ezzel a magyar filmes szakmának, legjobb animációs film kategóriában. több»
 

Milorad Krstic elárulta, hogy Andy Warhol Dupla Elvis című képének felhasználási jogait volt a legnehezebb megszereznie.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Rengeteg filmes utalás található a Ruben Brandt-ben, így például Sam Peckinpah Konvoj, a Rettegett Iván című Eisenstein-filmet, Kurosawa A testőr, valamint David Lynch Veszett a világ című filmjeit is megidézi.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Milorad Krstic, a film rendezője és írója maga is festő.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.