Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA

Ruben Brandt, a gyűjtő (2018)

Ruben Brandt, Collector
Filmadatlap
 
6
Szereplők
1
Vélemények
5
Képek
5
Videók

 
Lester69   2018. 10. 23.

Volt szerencsém premier előtt megnézni ezt a filmet, ami nem csak az elmúlt évek legjobb magyar animációs filmje, de talán mozgóképes alkotása is. A Macskafogó óta nem láttam ilyen kidolgozott történetet, jó poénokat és látványos akciót magyar rajzfilmben, de a Ruben Brandt ezeknél még többet is ad. Folyamatos easter-egg és utalás halmazával a műkedvelők számára nem csak kellemes kikapcsolódás,de akár kihívás is lehet, hisz néhány jól látható mellett rengeteg elrejtett, a részletekbe vesző utalás is van a filmben. Az animáció bármennyire is furcsa elsőre, rövid idő után hozzászokik a szemünk és film egy igazi összművészeti alkotássá válik- zene, animáció, történet stb. Hozzátenném, hogy bármennyire is azt mondták, hogy a Ruben Brand gyerekeknek is való, véleményem szerint az egyes álomképek kifejezetten félelmetesek és nyomasztóak ( SPOILER: Főleg a nyitó jelenet Velazquez "Udvarhölgyével és Duveneck "Fütyülő fiújával") SPOILER VÉGE Dramaturgiai szempontból is rendben van a film, remekül van felépítve a történet, minden koherensen kapcsolódik mindenhez. Ezen kívül pedig ritka jó krimi, a magyar filmpalettán kevés az ilyen. Tényleg ajánlani tudom, de gyerekeknek nem feltétlenül.

 
Azon túl, hogy hemzseg a képzőművészeti utalásoktól, lényegében egy valamire koncentrál: a művészet kikerülhetetlen befolyására. Mindegy, hogy zene, építészet vagy film, az életünk szerves és meghatározó része, akármilyen minőségű is. több»
 

A főszereplő neve Rubens és Rembrandt nevének összemosásából ered.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film kiindulópontja a Nemzeti Múzeumban 2010 és 2011 között futó múzeumszínházi előadás Horváth Csaba és a Forte Társulat rendezésében.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmet 882 millióval támogatta a Filmalap.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.