Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
72%

Ruben Brandt, a gyűjtő (2018)

Ruben Brandt, Collector
Filmadatlap
 
21
Szereplők
23
Vélemények
12
Képek
5
Videók
 
Melinda   2021. 02. 11.

legújabb vélemény

1

Érdekes. Szerintem ezzel az egy szóval is össze lehet foglalni, hogy milyen a Ruben Brandt, a gyűjtő. Végig olyan érzése van az embernek, mint ha sok Panadolt ivott volna lefekvés előtt. :D Mivel alapjáraton is fogékony vagyok a szürrealizmusra, a po... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 05.

a nap véleménye

0
Egy művészetterapeuta rémálmai

Egy valamit máris le lehet szögezni a Ruben Brandt, a gyűjtővel kapcsolatban: hosszú, évtizedes nagyságrendű várakozás után végre kaptunk egy olyan, nagyközönségnek szánt magyar animációt, amelyre méltán lehetünk büszkék. Nemcsak film-és képzőművésze... teljes kritika»


 
Norbert93   2019. 11. 05.

4

Tipikus művész (vagy inkább elvont) jellegű/beütésű történet, aminek a nívóját a képzőművészet bevonásával próbálják emelni, és mindenki el van tőle ájulva, mert magyar az alkotás. A grafika rendkívüli módon zavaró, a karakterek kétdimenziósak, a zen... több»

 
indingo   2019. 07. 14.

0

Nem mindennapi történet, az biztos. A látványa egészen különleges, amit a zenei aláfestések még inkább kihangsúlyoznak. Mindenképpen többször nézős darab.

 
BoBamburg   2019. 04. 09.

2

Hát nekem valahogy nem hozta azt az érzést a film, amit a többi kommentelőnek. A karakterek gyengék voltak, engem fusztrált is a kinézetük és a rengeteg művészeti (filmes és festészeti) utalás, amit nagyon a néző arcába toltak, hogy az is értse, aki ... több»

 
elekm90   2021. 01. 19.

2

Időbe telt, mire el tudtam vonatkoztatni az enyhén szólva egyedi képi világától, melyben minden karakter úgy néz ki, mint egy szürrealista festmény. Nekem annyira nem jött be, de valóban nagyon kreatív megoldás. A történet viszont annál inkább tetsze... több»

 
Thibo84   2019. 05. 13.

0

Személy szerint elég absztrakt alkotásnak tartom, mind történetileg és mind a karakterek ábrázolása tekintetében. De ez teszi egyedivé ezt az alkotást. Ám csak egyszer nézős a számomra, hiába mozgalmas a cselekmény.

Galéria (12)

Videók (5)

A film összbevétele 117 963 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 21 686 773 forintot termelt. A hazai mozik összesen 33 921 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Milorad Krstic elárulta, hogy Andy Warhol Dupla Elvis című képének felhasználási jogait volt a legnehezebb megszereznie.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Rengeteg filmes utalás található a Ruben Brandtben, így például Sam Peckinpah Konvoj a Rettegett Iván című Eisenstein-filmet, Kurosawa A testőr, valamint David Lynch Veszett a világ című filmjeit is megidézi.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Milorad Krstic, a film rendezője és írója maga is festő.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A főszereplő neve Rubens és Rembrandt nevének összemosásából ered.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film kiindulópontja a Nemzeti Múzeumban 2010 és 2011 között futó múzeumszínházi előadás Horváth Csaba és a Forte Társulat rendezésében.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet 882 millióval támogatta a Filmalap.

(hp )
 

A film költségvetése 1,18 milliárd forint volt.

(hp )
 

A film közel 3 évig készült.

(hp )
 
Azon túl, hogy hemzseg a képzőművészeti utalásoktól, lényegében egy valamire koncentrál: a művészet kikerülhetetlen befolyására. Mindegy, hogy zene, építészet vagy film, az életünk szerves és meghatározó része, akármilyen minőségű is. több»
 
Milorad Krsticnek köszönhetően a magyar filmgyártáshoz köti a világ az év egyik legkülönlegesebb animációs filmélményét. Ami a Ready Player One-nak volt a nyolcvanas évek popkultúrája, itt a képzőművészet rajongóit repíti a mennyországba. De az is prímán érzi majd magát, aki „csak” a szórakozásért ül be a moziba! több»
 
Az egyedi látványvilágra, merész stílusváltásokra és különc karakterekre felfűzött képzőművészeti utalásháló, amit a rendező a film központi szervező elveként nevezett meg, egészül itt ki egy izgalmas történettel. A Ruben Brandt, a Gyűjtő megkérdőjelezhetetlenül kiérdemelte, hogy ott legyen a 2019-es Oscar-díj jelöltjei között, újabb elismerést szerezve ezzel a magyar filmes szakmának, legjobb animációs film kategóriában. több»