Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

Teheráni tabuk (2017)

Tehran Taboo
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
Tyoci   2019. 04. 07.

legújabb vélemény

0

Valószínűleg csak egy részletét ismerhetjük meg a teherániak életét a filmből, de így is azt mondom, hogy nem kis problémákat hoz felszínre a történet. Komolyan lehet venni a mondanivalóját. Tetszett, köszönöm.

 
Berto49   2018. 12. 27.

0
Hatalmas tévedés az animációs forma

Nem értem!!! Miért kellett egy komoly társadalmi problémákkal, súlyos, a nőket érintő elnyomással foglakozó filmet animációs technikával elkészíteni?! A grafikus megoldások az általam nagyon nem kedvelt comics műfaját idézték, ez a technika szerintem nem alkalmas a téma feldolgozására. Lehet, hogy nagy vétek, de én nem tudok és nem is akarok egy mégoly szerethetővé rajzolt képregény figurával azonosulni. Olvastam, hogy Iránon kívül valós szereplőkkel forgatták le, majd átrajzolták őket, ugyanezt tették a háttérrel. Nagy KÁR volt! A filmet sem az eredeti formában, se így animációs filmként valószínűleg nem engedik be Iránba, ezért feleslegesnek tartom a formaváltoztatást. A rendező, Ali Soozandeh úgy nyilatkozott, hogy ezután biztos, hogy nem teheti be a lábát szülőhazájába. Visszaidézve az iskolai magyar dolgozatok osztályozási formáját így értékelem: tartalom: csillagos ötös, külalak (jelen esetben a forma): kétszer egyes alá. Sajnos az átlagolt eredménynél is rosszabb a véleményem, mert összesen két csillagot adok, de azt is csak a téma fontossága indokolja.


 
TPetty   2018. 02. 12.

0

Na, hát ez tényleg egy tabudöntögető film, amely egész biztosan néhány embernél kifogja verni a biztosítékot. Persze ettől még nem obszcén, ne értsétek félre. Csak azt hiszem ez a film tényleg szó szerint küzd egy nagyon dogmatikus értékrend lebontásáért, a szabad gondolkodásért satöbbi. Érdemes megnézni mindenképp.

 
M4T   2018. 02. 10.

0

Hihetetlenül megrendítő film az irániak kilátástalanságáról, rendkívül szomorú, de az ember lelkéig hatol. Igen erős film, nehéz megszólalni utána...

 
Sonny   2018. 02. 08.

0

Valóban felkavaró filmről van szó, de óriási élmény volt. A látvány pazar, a történetbe belesajdul az ember szíve, engem nagyon megérintett. Bízom benne, hogy lesz elég nézője, mert az ilyen filmekről nem érdemes lemaradni.

Galéria (12)

Videók (2)

 
Megragadó animációs stílusba csomagolt, szélsőségesen felkavaró látlelet az iráni mindennapokról. 75/100 több»
 
Egy szexuálisan megnyomorított, abnormális mértékben kordában tartott társadalom tele van elfojtásokkal. És ahol nincs kultúrája a gőz kiengedésének, ott a legtaszítóbb formában fog előtörni a gőz. Pedig biztos vagyok, hogy Irán sokkal jobbat érdemel. Már csak azért is, mert egy ilyen remekművet megrendező embert adott a (filmes) világnak. 9/10 több»
 
Soozandeh filmje azt az álláspontot képviseli, hogy Iránt pontosan az iszlám vallási hagyományok álcájába öltöztetett politikai diktatúra mérgezi meg, és ez teszi boldogtalanná, erőszakossá és bűnözővé az embereket. több»