Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
84

Életem Cukkiniként (2016)

Ma vie de Courgette
Filmadatlap
 
33
Szereplők
6
Vélemények
10
Képek
5
Videók
Életem Cukkiniként
 
Ms. Akárki   2019. 08. 01.

legújabb vélemény

Eléggé lehangoló és sokszor sötét jellemeket bemutató mese. Rendkívül érdekes ahogy gyurma jellegű mozgatott mese a formátum. Különleges látványvilága van. Inkább felnőtteknek szóló mese.

 
BoBamburg   2018. 06. 02.

Nagyon bírom a stop-motion technikával készült filmeket, így nagyon vártam már ezt is. Főleg hogy európai cucc, azok általában vagy nagyon jók vagy nagyon rosszak. De ez egyértelműen az előbbi. Meglepően sötét és kemény film, csodálatos látványvilággal és fekete humorral. 1 órányi masszív tökéletesség.


 
stif   2017. 01. 27.

Nekem tetszett, de ez egyáltalán nem gyerekeknek szól! egy nagyon kemény, realisztikus történet, ami várhatóan elgondolkoztatja és a többségnek könny szökik majd a szemébe. Sok esetben el sem gondolkozunk, hogy milyen szörnyű sorsok is vannak kötülöttünk, hogy mit élhetnek át, az alkoholista szülőknek vagy a gyerekotthonoknak ki tett csemeték. Nagyon súlyos és elgondolkoztató kérdéseket vett fel. Ajánlani tudom minden felnőttnek, hogy nézze meg és gondolkozzon el a feltett kérdéseken.

 
necum   2016. 12. 03.

Kedves kis történet, ami elsősorban a fiatalabb generációt célozza meg, de az örök fiatal felnőtteknek is önfeledt szórakozást nyújthat. Én szívesen ajánlom mindenkinek, nekem tetszett!

 
Face   2016. 12. 01.

Iszonytosan cukik a karakterek is és a történet is! Biztosan azért cukkini, mert borzasztóan cuki :) Érezhetően nem amerikai animáció, szeretem az ilyet. Rendkívül kreatívak voltak az alkotók!

 
Senkit se csapjon be az animációs köntös, Claude Barras stop motion technikával készült filmje igen fajsúlyos kérdéseket boncolgat. 8/10 több»
 
Az alkotás mondanivalója sokkal összetettebb, mint elsőre tűnhet. Alapvető kérdéseket tesz fel a néző számára és elgondolkozásra készteti.
 
Az Oscar-jelölt gyurmaanimáció a svájciak válasza a 400 csapásra. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»

A film összbevétele 219 663 dollár volt (imdb.com).

 

A 2017-es, 89. Oscar-díjra ezt a filmet jelölte Svájc a "Legjobb külföldi film" kategóriában.

(BéBé)
 

A 29. Európai Filmdíj legjobba animációs filmért járó díjára jelölték a filmet.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.