Gyászhír: Elhunyt Batman szinkronhangja, Kevin Conroy

66 éves korában elhunyt Kevin Conroy színész.

Halálát az őt képviselő Gary Miereanu és a Warner Bros. Discovery közölte a nyilvánossággal, mint kiderült, a színész rövid lefolyású rákos megbetegedésben szenvedett.

Kevin Conroy a legtöbbek számára a Batman animációs sorozat kapcsán lehet ismerős, hiszen közel három évtizeden keresztül kölcsönözte a hangját Batmannek, azaz Bruce Wayne-nek. Ezen túlmenően Conroy számos videojátékban és további DC animációs produkcióban szólaltattak meg a karaktert, többek között a Batman és Harley Quinn, a Gyilkos tréfa, Az Igazság Ligája: A Villám-paradoxon, A jövő Batmane: Joker visszatér és még hosszan sorolhatnánk, illetve a 2019-ben debütált Batwoman élőszereplős sorozatban is felbukkant.

“Kevin tökéletes volt. Ő volt az egyik kedvenc emberem a világon, és úgy szerettem őt, mintha a testvérem lenne. Őszintén törődött a körülötte lévő emberekkel - a tisztességes viselkedése minden cselekedetéből sugárzott. Minden alkalommal, amikor láttam őt, vagy beszéltem vele, felemelkedett a lelkem” - mondta Mark Hamill, akivel Joker szinkronhangjaként számos alkalommal dolgoztak együtt.

A szinkronszínészet mellett ismertebb szerepei olyan ismert produkciókban láthatók, mint a Tour of Duty, A félelem hálójában és az Ohara.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

#1
Kevin Conroy

Kevin Conroy

szül. 1955. 11. 30. - elhunyt 2022. 11. 10.
Westbury, New York, Egyesült Államok
Kevin Conroy Westbury-ban született New York államban 1955. november 30-án. 11 éves korában Westport-ba költözött családjával, majd a középiskola után New Yorkba ment teljes ösztöndíjjal a Juilliard School dráma szakára, ahol osztálytára, Kelsey Grammer, szobatársa pedig Robin Williams volt. 1978-ban végezte el az iskolát. Filmes... több»