Megszámolni is nehéz, hány anime létezik. Azok száma azért, amelyek világszerte is nagy sikert arattak, már valamivel alacsonyabb. És ezek közül is kiemelkedik a Cowboy Bebop, amelyből az évtizedek során számos adaptáció is született. Az egyik ilyen volt 2001-ben a Cowboy Bebop mozi, amelyet immár az HBO Maxon is megnézhetsz.

A közel kétórás mozi története az eredeti sorozat huszonkettedik és huszonharmadik epizódja között játszódik. Az események középpontjában egy terrorista áll, aki egy vírus segítségével tervezi kiirtani az emberiséget a Marson. Természetesen ezt nem annyira szeretnék hagyni neki, ezért a Bebop űrhajó díszes legénysége a nyomába ered. Még azelőtt kell kézre keríteniük a titokzatos támadót, hogy az szabadjára engedné a vírust.

A filmet eredetileg még az előző évezredben jelentették be, és azért lett tökéletes kiegészítése a méltán népszerű sorozatnak, mert sikerült hozzá megnyerni az eredeti stáb jelentős részét. A rendezői széket itt is Shinichiro Watanabe foglalta el, aki már az animén is dolgozott. A főszereplőket is ugyanazok szólaltatták meg, az eredeti változatban Koichi Yamadera és Megumi Hayashibara, illeve Unshō Ishizuka.

A film elég népszerű, amit jól mutat a Mafabon elért 84 százalékos tetszési indexe is. De ha eddig lemaradtál róla, ennél jobb alkalom nem is kellhet, hogy bepótold! Ehhez nincs szükséged másra, csak egy élő HBO Max előfizetésre, és már kattinthatsz is a film adatlapján az HBO Max logóra, hogy indítsd!