86 Akira  (1988)

A korábbi híreszteléseket megerősítve úgy tűnik, csakugyan elkészülhet a kultikusnak számító Akira című anime élőszereplős filmadaptációja.

Az már bizonyos, hogy a filmhez sikerült összegyűjteni a szükséges anyagi forrásokat, Kalifornia állam egyik támogatási programján belül 18 millió dollárt ítéltek a produkció elkészítéséhez.

Katsuhiro Ōtomo rendezte animációs film története szerint a harmadik világháború évtizedekkel ezelőtt befejeződött, Tokiót pedig sikerült újjáépíteni. Neo Tokió utcáit 2019-re ellepi a bűnözés. Motoros bandák garázdálkodnak mindenütt, és az egyik ilyen banda legfiatalabb tagját hirtelen elfogják. Ám ahelyett, hogy bebörtönöznék, egy titkos laborba szállítják, ahol különböző kísérleteket folytatnak rajta. A kísérleteknek köszönhetően pedig páratlan szuperképességekre tesz szert.

A produkció munkálatairól egyelőre kevés hír van, mindenesetre annyi bizonyos, hogy Leonardo DiCaprio mellett a Thor: Ragnarök korábbi rendezője, Taika Waititi is részt vesz a munkálatokban.

Forrás: JoBlo.com