2021 februárjában, 91 éves korában hunyt el a színészlegenda, Christopher Plummer, aki a csodálatos karrierje mellett egy igazán fantasztikus életutat járt be.

Plummer egyik utolsó alakítása a Rian Johnson rendezésében készült Tőrbe ejtve című krimiben volt látható, ám kétségtelen, hogy a szakmai áttörést számára annak idején az 1965-ben megjelent A muzsika hangja hozta meg számára.

EGY LENYŰGÖZŐ CSALÁD LESZÁRMAZOTTJA

Christopher Plummer grandiózus színpadi alakítása általában azt a benyomást keltheti, hogy valóban olyan családból származik, amelynek tagjai kiöltöznek a vacsorához és külön szobákat szenteltek a házukban a szórakoztatásnak, ez pedig valóban így is volt: A Washington Post egy cikke szerint a családot John Abbott ügyvéd és kanadai miniszterelnök alapította, aki 1892-ben lovaggá ütötték.

Plummer neveltetése olyan volt, hogy először klasszikus zongorista karriert fontolgatott, és a Vanity Fairnek azt mondta, hogy a színészetről is hasonlóan gondolkodott: "A szavakból saját szimfóniát csinálsz” - mondta a színész.

KESERŰ FIATALSÁG

New York Times szerint Christopher Plummer úgy jellemezte a családját, mint amely a "halványuló társadalmi arisztokráciához" tartozott, de nem csak teniszezésből és zongoratanulásból állt az élete. Plummer szülei nem sokkal a születése után elváltak, apja pedig elfordult tőle gyerekkorában. Csupán Plummer 17 éves korában találkozta ismét, az apja elment egy darabra, amelyben Plummer szerepelt. Később visszaemlékezett, hogy még néhányszor találkoztak ugyan, szorosabb kapcsolat viszont már nem alakult ki közöttük.

A NŐK BŰVÖLETÉBEN

Amikor Christopher Plummer 2015-ben a Daily Mailnek nyilatkozott, amelyben az alábbiakat mondta a nőkről: "Ó, imádom a nőket! Vicces módon közel sem olyan érzelmesek, mint a férfiak. A férfiak buta, romantikus teremtmények, míg a nők, amikor a dolgok irányításának felelősségét viselik, csodálatos vezetőkké válnak. A színész egyébként életében háromszor nősült, első két házassága csupán néhány évig tartott, saját elmondása szerint pedig a harmadik házasságánál mindig is tudta, hogy élete párját találta meg.

ALKOHOLPROBLÉMÁK

Ez egyike azoknak a történeteknek, amelyek a felszínen nagyszerűek, de egy sokkal nagyobb problémára utalnak. Christopher Plummer a Daily Mailnek elmondta, hogy az 1950-es években történt, hogy ő és Jason Robards New Yorkban iszogattak, amikor egy rendőr felfigyelt rájuk. Ahelyett, hogy “meghúzták” volna magukat, meghívták a zsarut egy italra... azzal a feltétellel, hogy a rendőr lova is csatlakozik hozzájuk. A lovat azonnal bevitték a bárba.

Plummer azt mondta, azok az idők már régen elmúltak, és őszintén beszélt az alkohollal való küzdelméről. Amikor megismerkedett harmadik feleségével, Elaine-nel. “Azt hittem, hogy részegen iszonyúan vonzó vagyok, de Elaine hamar lebeszélt erről a gondolatról” - jegyezte meg humorosan a színész.

NEHÉZ KAPCSOLAT A LÁNYÁVAL

“Megvan benne az a belső őrület és tűz, amit szabadjára enged... Nem tudom, honnan szabadítja fel ezt az erőt, de ez teljesen természetes számára, és meglehetősen ijesztő” - nyilatkozta a színész lányával kapcsolatban. Plummer saját elmondása szerint mindig is csodálta a lányát, noha nem volt könnyű kapcsolatot teremtenie vele. Amanda Plummer a színész Tammy Grimes-szel kötött első házasságából született, Amandát édesanyja nevelte az Egyesült Államokban, míg az apja nagyrészt Európában maradt. “Pocsék férj és még rosszabb apa voltam” - jegyezte meg a színész.

Amanda Plummer mégis apja nyomdokaiba lépett, és leginkább a Ponyvaregényben és Az éhezők viadalában játszott szerepeiről ismert.