Christoph Waltz lehet Bond ellenségeA kép forrása: Photo © Optimum Releasing

Christoph Waltz (Becstelen brigantyk, Django elszabadul) alakíthatja a 007 Spectre: A Fantom visszatér főgonoszának szerepét. A hírt a Daily Mail újságírója, Baz Bamigboy szellőztette meg a Twitter csatornáján, melynek nyomán a külföldi sajtóban sokan már tényként kezelik, hogy a kétszeres Oscar-díjas színész már alá is írt a filmhez. A portál értesülései szerint nem egy tipikus főellensége kell számítanunk, ugyanis a karakter ettől sokkal árnyaltabb lesz.

Bár a filmet gyártó Sony hivatalosan nem erősítette meg, de pletyka szintjén felmerült, hogy Waltz a S.P.E.C.T.R.E. nevű szervezet elnökének, Blofeld szerepét öltheti magára. A pletyka alapját az szolgáltatja, hogy a stúdió épp egy éve szerezte vissza a történet megfilmesítési jogait. A korábbi híresztelésekben egy másik szerep kapcsán felmerült Dave Bautista (A galaxis őrzői) neve is, de az sem kizárt, hogy mindketten egy kétes hírű szereplőt formálhatnak meg a filmben. A külföldi sajtó azt is tudni véli, hogy a Sony a James Bond: Skyfall eseményeihez illeszkedő forgatókönyvet szeretne.      

A 007 Spectre: A Fantom visszatér forgatási munkálatai decemberben kezdődnek meg Mexikóban, de a tervezett forgatási helyszínek között szerepel Marokkó, Olaszország, Ausztira, Mexikó és az Egyesült Királyság is.

Waltzot legközelebb a Förtelmes főnökök 2-ben, és Tim Burton hamarosa debütáló Nagy szemek című filmjében láthatjuk. A színész szerepet kapott továbbá David Yates  Tarzan legendája és Justin Chadwick Tulipánláz című filmjeiben.

A 2015. november 6-án bemutatása kerülő 007 Spectre: A Fantom visszatér főszerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Daniel Craig, Ralph Fiennes, Naomie Harris és Ben Whishaw. A produceri teendőket Barbara Broccoli és Michael G. Wilson  látják el, a rendezői széket pedig az a Sam Mendes foglalhatja el, akinek vezetésével a James Bond: Skyfall több mint egy milliárd dolláros bevételre tett szert.