Eldurvulnak a zombik a The Walking Dead új évadábanA kép forrása: AMC

Aki figyelemmel követi a sorozatot biztosan észrevette, hogy az évadok előrehaladtával egyre rosszabb állapotba kerülnek a zombik. Nincs kétség afelől, hogy a The Walking Dead sminkesei a tévés szakma legjobbjai, és bár a sorozat lényegesen alacsonyabb költségvetéssel fut, mint a hollywoodi produkciók, egyáltalán nincs oka szégyenkezni.

Persze az idő múlásával már a sminkesek is egyre nehezebb feladattal kénytelenek szembesülni, ugyanis a zombik a járvány kirobbanása óta egyre rosszabb és rosszabb állapotba kerülnek. És ekkor jön képbe a digitális technológia.

A THR a napokban készített interjút a széria speciális effektjeiért felelős szakemberével, egyben a sorozat executive producerével, Greg Nicoteróval, aki elárulta, hogy a hatodik évadban egyre többször voltak kénytelenek bevetni a digitális trükköket.

'Csinálunk pár dolgot, melyre korábban még nem volt példa, melyen a zombikon végrehajtott digitális utómunkát értem. Orrokat távolítunk el, és a helyükre üreget helyezünk. Ez nagyon érdekessé teszi a dolgunkat, mert számos lehetőséget rejt magában.'

Persze ez még nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a hús-vér zombikról, ugyanis a hatodik évad forgatásán több mint 300 statisztát vetettek be az alkotók teljes maszkban.

A sorozat rajongóinak már nem kell sokat várniuk arra, hogy saját szemükkel is láthassák a változtatásokat, ugyanis a The Walking Dead új évada október 11-én debütál az AMC műsorán.