Elhunyt a Mad Men - Reklámőrültek Emmy-díjas színésze, Robert Morse

90 éves korában elhunyt Robert Morse színész.

Robert Morse 1931. május 18-án született az egyesült államokbeli Newtonban. Legismertebb alakítása a Mad Men - Reklámőrültek című sorozatban látható, amelyért öt alkalommal jelölték Emmy-díjra. “Egy hatalmas tehetség és egy csodálatos lélek volt. Együttérzésemet és szeretetemet küldöm fiának, Charlie-nak és lányának, Allynnek” - írja a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagja, Larry Karaszewski.

Robert Morse filmes pályafutása mellett számos Broadway-darabban is szerepelt, első alakítása A házasságszerző című színpadi műben volt látható. Első televíziós szerepét a The Secret Storm című sorozatban kapta, további ismert alakításai pedig a The Cardinal, A megboldogult, a Hogyan legyünk sikeresek az üzleti életben című produkciókban láthatók.

Az 1992-ben megjelent Tru című filmben látható színészi teljesítményét Tony-díjjal ismerték el. Nyugodjék békében!

61 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#nonumbers

Robert Morse

szül. 1931. 05. 18. - elhunyt 2022. 04. 20.
Newton, Massachusetts, Egyesült Államok
Robert Alan Morse Newtonban született 1931.május 18-án, Massachusetts államban. Édesanyja Mary Silver, édesapja Charles Morse. Van egy testvére, Richard. A Newton High School-ban érettségizett, ahol Henry Lasker drámatanár fedezte fel a benne rejlő tehetséget. Ezután a Neighborhood Playhouse diákja lett, ahol bátjya is tanult. A... több»