Elítélte a bíróság a Doctor Strange színésznőjét a gyermekek elleni többrendbeli szexuális visszaélés ügyében

Bűnösnek találták a Doktor Strange sztárját, Zara Phythiant és Victor Marke-t 14 gyermekkel szemben elkövetett szexuális bűncselekmény miatt.

A BBC számolt be arról, hogy Zara Phythiant az Egyesült Királyságban a Nottinghami Koronabíróság 14 vádpont alapján elítélte. A 37 éves Phythian 2005 és 2008 között tartott fent szexuális kapcsolatot egy 13 éves lánnyal. Az 59 éves Marke 2002 és 2003 között követett el szeméremsértést egy akkor 15 éves lány társaságában.

A BBC szerint az első áldozat rendőrségi kihallgatását a múlt hónapban játszották le a bíróság előtt, amelyben egy nő azt állította, hogy Marke és Phythian rendszeresen szexuálisan zaklatta őt 13 és 15 éves kora között.

“Tudtam, hogy ez helytelen, de nem tudtam, hogyan jussak ki a helyzetből, vagy hogyan mondjak bármit is” - hangzik el a felvételen. Az áldozat azt állította, hogy Phythian és Marke alkoholt adtakt neki, mielőtt Phythian arra bátorította, hogy folytasson orális szexet Marke-val.

A nő a vallomásában elmondta, hogy Marke azt mondta neki, hogy senki sem "fog hinni neki”, majd megfenyegette, hogy bántani fogja, ha bármit is mond a hatóságoknak. “Mindig is hatalmuk volt felettem” - tette hozzá az áldozat.

“Szeretnék köszönetet mondani a két áldozatnak, akik nagy bátorságról tettek tanúbizonyságot azzal, hogy előálltak és beszéltek a megpróbáltatásaikról. Bár semmilyen bíróság által kiszabott büntetés nem tudja visszafordítani a nekik okozott életre szóló károkat, remélem, némi vigaszt nyújt számukra az a tudat, hogy most már igazságot szolgáltattak” - nyilatkozta Parminder Dhillon vezető nyomozótiszt az ítélethirdetés után.