75 Aquaman  (2018)

James Wan szuperhősfilmje még a Christopher Nolan-féle Sötét lovag-trilógiát is lekörözte a bevételek tekintetében.

Az Aquaman a bemutatása óta sorra dönti meg a DC/Warner házi rekordjait, de most érkezett el a mindent elválasztó történelmi mérföldkőhöz.

A film néhány hete csatlakozott a milliárd dolláros produkciók  táborához, amire A sötét lovag: Felemelkedés óta nem volt példa, mostanra azonban minden várakozást túlszárnyalva a DC valaha készült legsikeresebb filmje lett.

Ez számokra lefordítva 1,09 milliárd dolláros összbevételt jelent, amivel az eddigi rekordert, a Felemelkedést is túlszárnyalta, mely 1,08 milliárdig jutott.

Wan egy Twitter bejegyzésben számolt be a hírről, és bár jelenleg a szabadságát tölti, a Warnertől szabad kezet kapott, így egyrészt ő fogja kiválasztani az Aquaman 2 forgatókönyvét, másrészt, amennyiben olyan történetet talál, amit érdemesnek tart megfilmesíteni, övé a rendezői szék is.

Wan tehát kényelmes helyzetben van, csak rajta múlik, elvállalja-e a rendezést, és úgy tűnik, Zack Snyder után ő lehet az a filmes, aki hosszú évekre meghatározhatja a DC mozifilmjeinek arculatát.