Mai szemmel nehéz elképzelni a Star Wars filmeket (mármint az eredeti trilógiát) bármilyen más szereposztással. De mint minden legendás mozi, úgy a Star Wars esetében is nagyon sok név volt a kalapban, amikor még nem tudták, hogy az egész filmből végül mi sül ki. E kalapban pedig ott volt Al Pacino neve is.

A színész a ’70-es években valósággal berobbant Hollywoodban, hiszen A keresztapa és A keresztapa II, valamint az olyan filmek, mint a Madárijesztő, a Serpico vagy a Kánikulai délután egy csapásra a legnagyobb sztárok közé repítették. És ez nem csak a korszakra volt igaz, hanem a mozitörténelem egészére nézve is.

Nem csoda tehát, hogy amikor George Lucas a Star Wars IV. - Egy új remény forgatására készült, szerette volna, ha ő is csatlakozik a stábhoz. Úgy gondolta, hogy egy ekkora sztár hatalmasat dobna a film népszerűségén, ezért meg is keresték Al Pacinót a forgatókönyvvel.

Igen ám, csakhogy a színész, aki ekkoriban százával kapta a szerepajánlatokat, visszautasította a lehetőséget. Erről később több interjúban is mesélt, ahol elmondta, döntése hátterében az állt, hogy egyszerűen nem értette a film lényegét. Ez valahol nem meglepő, hiszen a színész egész karrierjében realistább, földhöz ragadt történetekben szerepelt, ehhez képest a Star Wars fantasy sci-fije valóban nagyon más világ volt.

És, hogy melyik szerepet is ajánlották fel neki? George Lucas azt szerette volna, ha Han Solót kelti életre, akit így végül Harrison Ford játszhatott el. Neki nem mellesleg ez indította be úgy a karrierjét, mint Al Pacinónak A keresztapa. A színész viccesen meg is jegyezte egy interjúban, hogy Harrison Ford sokkal tartozik neki ezért. Emellett azt is elárulta, hogy bár a Star Wars a mozitörténelem egyik legnagyobb franchise-ja lett, ő sosem bánta meg, hogy nemet mondott rá.

Lesd meg a fenti galériánkat néhány különleges fotóért, idelent pedig Mark Hamill és Harrison Ford tesztvideóját is megmutatjuk.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Egy messzi-messzi galaxisban egy hercegnő (Carrie Fisher), aki titokban a lázadók egyik fontos alakja, a gonosz és sötét úr, Darth Vader fogságába esik, ám előtte még sikeresen... több»