Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A keresztapa 2.


(The Godfather: Part II)
A keresztapa 2.

Tartalom

A Corleone család iráynítása Michael Corleone kezébe kerül, édesapja, Vito Corleone halála után. Michael újszerűen közelíti meg a maffia tevékenységét, igyekszik legalízálni bizonyos működési területeket, a szerencsejátékipar helyett inkább a banki szektor és a tőzsde világa felé iygekszik elkalauzolnia a családot felhasználva erre összeklöttetéseit. A film során fényderül arra is, mi alapozta meg egykor a Corleone család hírnevét.
(Beke Gábor)
 
2015. 02. 09. 15:02 

Ahogy az első rész, ez is megkerülhetetlen mestermű, csúcsteljesítmény, talán a filmtörténelem legjobb 2. része (a Birodalom visszavággal holtversenyben). Elődjéhez hasonlóan minden filmes szempontból tökéletes.

 
2015. 04. 22. 21:22 

Lehet, hogy szentségtörés, de nekem a második Keresztapa jobban tetszett, mint az első. Robert De Niro szála egészen elképesztő!

 
2015. 10. 24. 14:04 

This is the business we've chosen...
A keresztapa 1972-ben óriási film volt, máig az egyik legklasszikusabb Hollywoodi mozi. Utánozzák, idézik, de felülmúlni nem tudják. Pedig két évre rá jött is a folytatás, a Keresztapa 2. Azt kell mondjam nem érdemes őket összehasonlítani ez a film ugyanolyan jó mint elődje, az Akadémia szintén díjazta, mint az elsőt, a közönségnek tetszett és bemutatott egy nem akármilyen színészt, az akkor igen fiatal Robert De Niro-t, aki rögvest Oscart is kapott a fiatal Don Corleone megformálásáért. A történet két szálon fut, egyrészt az 50-es évek végén Al Pacino karakterének, Michael Corleone üzleti ténykedéseit ismerhetjük meg, ill. a 20-as években a fiatal Vito Corleone életét és felemelkedését De Niro által. Coppola sikeresen elsütötte mégegyszer azt, ami élete nagy munkájának tekinthető, a film végi leszámolás megint jól sült el, a játékidő hosszú, de nem unalmas, a család élete tragikus, Michael gonoszsága megmérgezi környezetét és önmagát. De hát ettől nagy filmek a Keresztapák, a társadalom ellen működő bűnözők szerethető oldalát mutatja be és emeli magasra, hogy bezony ők is emberek és valószínűleg mi is hasonló képen tennénk, ha a helyükben lennék. Mindenesetre elég ha megnézzük a filmet, mert az szinte kötelező.

Al Pacino
Robert De Niro
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Robert De Niro
Gastone Moschin
Al Pacino
 

Összesen 21 helyszínen zajlott a forgatás a következő országokban: USA, Dominikai Köztársaság, Olaszország.

(Bogi87)
 

1973. október 1 - 1974. június 19. között forgatták le.

(Bogi87)
 

A világpremier az USA-ban volt, New York City, New York-ban 1974. december 12-én.

(Bogi87)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.