Neill Blompkamp visszatérne a District 9 univerzumába.

Múlt héten futott be az első előzetes Neill Blomkamp (Chappie) kísérleti rövidfilm sorozatához (Oats Studios: Volume I), melyre azonnal felkapták a fejüket a sci-fi rajongók. Ennek kapcsán készített interjút a rendezővel a The Verge, melyben szóba került első sikerfilmje, és az Alien-széria is. 

"Ami a District 9-t illeti, terveben van egy új film, ami ugyanabban a világban játszódna" - válaszolta arra a kérdésre, hogy vajon lesz-e kapcsolat a rövidfilmek és korábbi munkái között. 

A District 9 a 2009-es év egyik legnagyobb meglepetésfilmje lett, mely 30 milliós költségvetése mellé több mint 210 milliót kaszált, ráadásul kiválóan fogadták a kritikusok is. 

Ami az Alien 5-öt illeti, a rendező minden kétséget eloszlatott. 

"Annak annyi. Ez egy elég pontos megfogalmazása a dolognak. Szomorú. Rengeteg munkám van benne, és úgy gondolom, elég jó lett volna" - tette hozzá csalódottan.

Prometheust követően kapott szárnyra a hír, hogy a 20th Century Fox két fronton kívánja folytatni az Alien franchise-t, így Ridley Scott előzményfilmjei mellé hivatalos folytatást is terveztek, melynek Blompkamp kapta meg a rendezői székét, de Scott végül leállíttatta a projektet.