Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

District 9 (2009)

District 9
Filmadatlap
 
28
Szereplők
60
Vélemények
60
Képek
2
Videók

Galéria (60)

Sharlto Copley

Videók (2)

 
uniterra   2021. 09. 07.

legújabb vélemény

0

Furcsa látni ilyen sci-fit. Az afrikai gettó minden ismerve ott van, az idegenek nem mások, mint a szegény négerek. Lehet továbbgondolni a szálat.

 
7ETEDIK   2018. 09. 15.

a nap véleménye

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon erős látlelet az emberiségről. Hogy viselkedünk más fajokkal, egymással, a környezetünkkel, az emberi ostobaság, erőszakosság, aljasság, brutalitás kórlapja. Nagyon megrázó film, nem szórakoztató nézni, de sajnos igaz. Ilyen faj vagyunk. Sharl... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 06.

a nap véleménye

1
Igazi mai klasszikus a District 9

Az első gondolatom a District 9 megnézése után az, hogy egy erős mozit kaptam, s hogy egy olyan sci-fit láthattam végre, amely képes a társadalmi (és egyéni) dráma, valamint az akciófilm eszközeit is beemelni az idegen inváziós narratívába. Nagyon ha... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 25.

0

Kicsit elvont volt még a sci-fikhez képest is ettől pedig nagyon lassan teltek a percek. Karakterek tűrhetően el voltak benne míg a sztori hát az eléggé hadilábon állt. Nekem legalábbis nem tetszett, kusza volt és zavaros. Bár ez csak az én szemszögem.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

0

Újszerű,és hihetetlenül izgalmas,drámaisággal átitatott sci-fi-horror.Nekem nagyon tetszett,mert kitörte a megszokott sablonok betonfalát. Ajánlott mozi!

 
dailyfilmsan   2019. 06. 07.

0

Nekem kifejezetten tetszik, hogy a film középpontjában nem az ellenséges űrlények vannak és nem egy háborúról szól a film hanem egy integrálódási problémára mutat rá. Az űrlények megjelenítése bejött, a film stílusa bejött, a hangulat is ott van. Nem... több»

 
GedyPapa   2017. 05. 20.

0

Nagyon erős film, amit egy ideig nem értettem. De miután rájöttem a nyitjára elgondolkodtatóvá és érdekessé vált. A dokumentumfilm jellege már csak dob rá egyet.

A film összbevétele 210 888 950 dollár volt (imdb.com).

 

A film készítésének összköltsége 30 millió dollár volt.

(moviewer)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 90%-os értékelést kapott 296 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A filmet betiltották Nigériában mivel a kormány úgy érezte, hogy a film gengsztereknek és kannibáloknak állítja be a nigériaiakat.

(VFTS)
 

A film Neill Blomkamp korábbi rövidfilmjén, az Alive in Joburgon alapszik.

(VFTS)
 

A filmhez hat különböző befejezést forgattak.

(kázsé)