Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81
Filmadatlap
 
28
Szereplők
55
Vélemények
60
Képek
1
Videók
District 9
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 06.
Igazi mai klasszikus a District 9

Az első gondolatom a District 9 megnézése után az, hogy egy erős mozit kaptam, s hogy egy olyan sci-fit láthattam végre, amely képes a társadalmi (és egyéni) dráma, valamint az akciófilm eszközeit is beemelni az idegen inváziós narratívába. Nagyon hatékonyan, teszem hozzá. Johannesburg, MNU, idegen lények elkülönítése (=szegregáció), kilakoltatási végzés… akárhogy is nézem, Neill Blomkamp filmje egy az egyben rímel a dél-afrikai apartheidre (arról már nem is beszélve, hogy hiába egy 9 évvel ezelőtti alkotásról van szó, aktualitása napjainkban is tetten érhető). A rendező nem sokat teketóriázik, az első 20 percben az áldokumentarista húzásokkal teszi realisztikussá az egész atmoszférát, megis... több»

 
Deku   2017. 07. 25.

Kicsit elvont volt még a sci-fikhez képest is ettől pedig nagyon lassan teltek a percek. Karakterek tűrhetően el voltak benne míg a sztori hát az eléggé hadilábon állt. Nekem legalábbis nem tetszett, kusza volt és zavaros. Bár ez csak az én szemszögem.


 
GedyPapa   2017. 05. 20.

Nagyon erős film, amit egy ideig nem értettem. De miután rájöttem a nyitjára elgondolkodtatóvá és érdekessé vált. A dokumentumfilm jellege már csak dob rá egyet.

 
andor50   2015. 02. 26.

Nagyon jó film, tök jó hogy dokumentum filmre hasonlít. A sztori nagyon kreatív, mindenképp érdemes megnézni. A legjobb benne, hogy minden szépen ki van találva és így a sci-fi elemek mellett valóságosnak tűnik.

 
dailyfilmsan   2019. 06. 07.

Nekem kifejezetten tetszik, hogy a film középpontjában nem az ellenséges űrlények vannak és nem egy háborúról szól a film hanem egy integrálódási problémára mutat rá. Az űrlények megjelenítése bejött, a film stílusa bejött, a hangulat is ott van. Nem a legjobb viszont símán élvezhető és szerethető Sci-Fi kb bármilyen alkalomra.

Sharlto Copley
 
Összességében a District 9 egy erős mozi, melyet nem biztos, hogy sci-finek lehet nevezni, de akciófilmnek tényleg jó. Értékelésünk: 7,5 / 10 pont. több»

A film összbevétele 210 819 611 dollár volt (imdb.com).

 

A film készítésének összköltsége 30 millió dollár volt.

(moviewer)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 90%-os értékelést kapott 296 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A filmet betiltották Nigériában mivel a kormány úgy érezte, hogy a film gengsztereknek és kannibáloknak állítja be a nigériaiakat.

(VFTS)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.