Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

District 9 (2009)

District 9
Filmadatlap
 
28
Szereplők
59
Vélemények
60
Képek
2
Videók
 
moviemafia   2021. 03. 22.

legújabb vélemény

1
Modern sci-fi modern tálalásban

A District 9 kellően elrugaszkodott a valóságtól a sci-fi elemeivel, ám mégis sikerült valamilyen szinten reálisan megközelítenie ezt az érdekes felvetést a rák űrlények(?) és ember kapcsolata között. A dokumentumfilm jellege egy egészen érdekes benyomást kelt a film egészében, mindemellett törekszik akció és drámai jeleneteket is bele-bele csempészni felvezetésébe. Nem mondom, hogy egy korszakalkotó sci-fi, de kiemelkedőnek biztosan kiemelkedő a mai (szegényes) felhozatal között.

 
HETEDIK   2018. 09. 15.

a nap véleménye

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon erős látlelet az emberiségről. Hogy viselkedünk más fajokkal, egymással, a környezetünkkel, az emberi ostobaság, erőszakosság, aljasság, brutalitás kórlapja. Nagyon megrázó film, nem szórakoztató nézni, de sajnos igaz. Ilyen faj vagyunk. Sharl... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 06.

a nap véleménye

1
Igazi mai klasszikus a District 9

Az első gondolatom a District 9 megnézése után az, hogy egy erős mozit kaptam, s hogy egy olyan sci-fit láthattam végre, amely képes a társadalmi (és egyéni) dráma, valamint az akciófilm eszközeit is beemelni az idegen inváziós narratívába. Nagyon ha... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 25.

0

Kicsit elvont volt még a sci-fikhez képest is ettől pedig nagyon lassan teltek a percek. Karakterek tűrhetően el voltak benne míg a sztori hát az eléggé hadilábon állt. Nekem legalábbis nem tetszett, kusza volt és zavaros. Bár ez csak az én szemszögem.

 
dailyfilmsan   2019. 06. 07.

0

Nekem kifejezetten tetszik, hogy a film középpontjában nem az ellenséges űrlények vannak és nem egy háborúról szól a film hanem egy integrálódási problémára mutat rá. Az űrlények megjelenítése bejött, a film stílusa bejött, a hangulat is ott van. Nem... több»

 
andor50   2015. 02. 26.

1

Nagyon jó film, tök jó hogy dokumentum filmre hasonlít. A sztori nagyon kreatív, mindenképp érdemes megnézni. A legjobb benne, hogy minden szépen ki van találva és így a sci-fi elemek mellett valóságosnak tűnik.

 
GedyPapa   2017. 05. 20.

0

Nagyon erős film, amit egy ideig nem értettem. De miután rájöttem a nyitjára elgondolkodtatóvá és érdekessé vált. A dokumentumfilm jellege már csak dob rá egyet.

Galéria (60)

Sharlto Copley

Videók (2)

A film összbevétele 210 888 950 dollár volt (imdb.com).

 

A film készítésének összköltsége 30 millió dollár volt.

(moviewer)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 90%-os értékelést kapott 296 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A filmet betiltották Nigériában mivel a kormány úgy érezte, hogy a film gengsztereknek és kannibáloknak állítja be a nigériaiakat.

(VFTS)
 

A film Neill Blomkamp korábbi rövidfilmjén, az Alive in Joburgon alapszik.

(VFTS)
 

A filmhez hat különböző befejezést forgattak.

(kázsé)
 

Ezt volt Sharlto Copley első filmje, soha nem tervezett színészi karriert.

(kázsé)
 

Az idegenek nyelvét úgy hozták létre, hogy felvették, amint egy sütőtököt dörzsölgetnek.

(kázsé)
 

Ez volt az első dokumentumfilm-jellegű produkció, amit a legjobb film kategóriában Oscarra jelöltek.

(kázsé)
 

A film marketing kampánya során különböző közterületekre (buszmegállókba, stb.) helyeztek ki posztereket, amelyeken a film címe nem, csak annyi szerepelt, hogy "Kizárólag emberek számára". Ezenkívül fel volt tüntetve egy szám, amit abban az esetben kell hívni, ha földönkívülieket látnak az adott területen.

(kázsé)
 

A cím egy valódi helyre utal. "District 6" egy Cape Town-i kerület neve volt, amit az Apartheid 1966-ban lerombolt, hogy helyet csináljon a fehér lakosságnak.

(kázsé)
 
Összességében a District 9 egy erős mozi, melyet nem biztos, hogy sci-finek lehet nevezni, de akciófilmnek tényleg jó. ű több»