Gyászhír: Koronavírus okozta szövődményekben elhunyt a Star Wars és a Happy Days színésze, Gary FriedkinA kép forrása: Mike Labrum/Unsplash

Gary Friedkin 70 éves korában távozott, a Happy Days és a Star Wars színésze hosszú kórházi kezelés után hunyt el.

Friedkin a COVID-19 okozta szövődményekben halt meg a gyászjelentés szerint. 

Az 1981-es A szivárvány alatt című filmben debütált a filmvásznon. Az áttörő szerepe a Szerelmes doktorok című filmben volt, melyben Dr. Milton Chamberlaint alakította. Legismertebb szerepe az Ewok volt Star Warsban. 

Az ohiói Youngstownban született. A Youngstowni Állami Egyetemen szerzett zenei alapdiplomát.

Friedkin aktív tagja volt a Little People of America nevű "nonprofit szervezetnek, amely támogatást és információt nyújt az alacsony termetű emberek és családjaik számára". Ő maga 4 láb magas volt.

"Bár Gary alacsony termetű volt, a családja és a barátai körében óriás volt. Öröksége tovább él majd, ahogy a történeteket még évekig mesélik és mesélik mindazok, akik szerették őt" - olvasható a gyászjelentésében.

"Csodálatos fiúként, testvérként, sógorként, nagybácsiként, dédnagybácsiként és barátként ajándék volt mindazoknak, akik ismerték."

Friedkin három hétig volt az intenzív osztályon, miután elkapta a COVID-19-et.

A szakma és a rajongók mellett testvére és sógornője gyászolja.

Nyugodjék békében.

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

#nonumbers

Gary Friedkin

szül. 1952. 11. 23. - elhunyt 2022. 12. 02.
Youngstown, Ohio, USA
Az 1981-es A szivárvány alatt című filmben debütált a filmvásznon. Az áttörő szerepe a Szerelmes doktorok című filmben volt, melyben Dr. Milton Chamberlaint alakította. Legismertebb szerepe az Ewok volt Star Warsban. Az ohiói Youngstownban született. A Youngstowni Állami Egyetemen szerzett zenei alapdiplomát. Friedkin aktív tagja volt... több»