Már csak hetek kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Matthew Ross filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 8 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban Keanu Reeves legújabb filmje, a Gyémánthajsza. A produkciót Scott B. Smith és Stephen Hamel forgatókönyve alapján Matthew Ross rendezte (Frank & Lola), míg a főbb szerepeket Keanu Reeves, Molly Ringwald, Mikhail Bogdanov, Veronica Ferres, Ana Ularu, Richard Thomas és Boris Gulyarin alakítják.

Íme tehát 8 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A film nemezisét az orosz színész veterán, Pasha Lychnikoff alakítja. Lychnikoff eddigi pályafutása során több mint 80 filmben játszott, melyek nagy részében negatív karaktereket formált meg. ,
  • A film női főszerepét alakító Ana Ularu elmondta, hogy épp Párizsban volt, amikor megkapta a forgatókönyvet. A színésznő még aznap beszélt a rendezővel, Matthew Rossal Skype-on, és örömmel elfogadta a felkérést.
  • "Katya szerepére egy igazán erős karakterre volt szükségünk, és Ana Ularu épp ilyen színésznő. Pont azt nyújtotta, amiben bíztunk" - árulta el a rendező, Matthew Ross. A romániai színésznő korábban is dolgozott hollywoodi produkciókban, a közönség Ron Howard Infernójában, és a Jennifer Lawrence és Bradley Cooper nevével fémjelzett Serenában is láthatta.
  • "Öröm volt Matthew Rossal dolgozni. Volt egy víziója a filmről, ami nagyon jól összecsengett a forgatókönyvvel, de egy romantikusabb, érzelmesebb irányba vitte el a sztorit, ami szerintem fantasztikusan sikerült" - nyilatkozta Keanu Reeves.
  • Matthew Ross egy interjúban elmondta, hogy nagyon hízelgőnek találta, amikor Keanue Reeves felkereste őt a rendezés kapcsán. "Keanu látta az első filmemet, a Frank and Lola-t, és nagyon pozitív jelzőkkel illette. Mondanom sem kell, hogy mennyire jól estek a szavai."
  • Keanu Reeves és Stephen Hamel producer személyesen keresték fel Scott B. Smith-t, hogy írja meg a forgatókönyvet.
  • A film ötlete Stephen Hamel producer fejéből pattant ki, aki a Company Films-ben Keanu Reeves üzlettársa is egyben.
  • A film forgatása 2017. májusában kezdődött meg. A stáb dolgozott Szentpéterváron, de a szibériai jeleneteket Kanadában, Manitobában és Cooks Creekben vették fel.
 

Hazai premierdátum: 2018.11.15.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: