Hamarosan a Netflixen: Julia Roberts apokaliptikus pszichothrillerénél kevés filmet várunk jobban idén

Hamarosan a Netflixen: Julia Roberts pszichothrillerénél kevés filmet várunk jobban

A sokat vitatott licitháború után a Netflix 2020-ban megszerezte a Rumaan Alam sikeres regényén alapuló „Távol a világtól” című thriller jogait, és hamarosan bemutathatta a legjobb szereplőket, köztük Julia Robertst, Ethan Hawke-ot, Mahershala Alit és Myha'la Herroldot. Ez a gárda pedig automatikusan a streaming év egyik legjobban várt filmjévé tette a katasztrófafilet.

Most már kijöttek az első képek – és a leselkedő katasztrófa élesen visszatükröződik a szereplők arcán: Julia Roberts üvöltözik az erdőben, Mahershala Ali bolyong a tengerparton, kétségbeesett tekintetek találkoznak egymással és a láthatatlannal... a hangsúly itt a sztárokkal teletűzdelt szereplőgárdán van.

A Mr.Robot alkotója olyan embertől kért tanácsot, aki különösen jól ismeri a globális válsághelyzeteket...

Ahogy Sam Esmail a Vanity Fairnek elmagyarázta, forgatókönyv-tervezetét nem másnak, mint Barack Obamának küldte el és jórészt pozitív visszajelzéseket kapott:

„Fikciós szemszögből írok, de természetesen igyekszem a lehető legrealisztikusabban írni, azonban [valószínűleg] sokat túlzok és dramatizálok. És azt hallani, hogy egy exelnök azt mondja, hogy [csak] néhány részletben tévedtem... Azt hittem, sokkal többről van szó!”

A volt amerikai elnök tavaly csatlakozott a projekthez feleségével, Michelle Obamával és közös produkciós cégükkel, a Higher Ground-dal (melyel már több Netflix dokumentumfilmet is készítettek) executive producerként.

Amint Esmail rámutat, ők ketten nagy rajongói a regénynek: „[Barack Obama] sok megjegyzést fűzött a karakterekhez [...] A könyv rajongójaként tette észrevételeit, és csak egy igazán jó filmadaptációt szeretett volna látni.”

Ez lehet a Netflix legújabb thriller sikere?

A Távol a világtól című filmmel a Netflix olyan apokaliptikus thrillerekre akar építeni, mint a Madarak a dobozban, amelyet a streaming szolgáltatás valaha volt egyik legsikeresebb házon belüli produkciójaként tartanak számon. Mindenesetre a jelek arra utalnak, hogy ez a siker most megismétlődhet.

A film középpontjában egy fehér és egy fekete család találkozása áll, akik egy nagyon kis helyen zsúfolódnak össze egy egyre fokozódó természetfeletti katasztrófa során. Interperszonális konfliktusok bontakoznak ki, amelyek során szembekerülnek a kívülről érkező bizonytalansággal is.

Az első képek után minden bizonnyal hamarosan számíthatunk az első előzetesre. A katasztrófa-thrillert a tervek szerint október végén mutatják be a Los Angeles-i AFI Fest-en, és 2023. december 8-tól végre megtekinthető a Netflixen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vanity Fair (@vanityfair) által megosztott bejegyzés