A Sony Pictures Animations nem áll meg a trilógiánál, és már a  Hotel Transylvania franchise negyedik részén dolgoznak.

Hamarosan visszatér a mozivászonra Dracula és családja, így most már biztos, hogy a Hotel Transylvanai franchise nem áll meg három epizódnál. Olyannyira nem, hogy a Sony a bejelentéssel együtt már a premierdátumot is kitűzte 2021. december 21-re.

A széria első része 2012-ben került a mozikba, mely 360 milliót kaszált világszerte, így a folytatás nem is váratott magára sokáig. 2015-ben jött is a második rész, mely még egy lapáttal rá tudott tennie elődje sikerére, ami 474 milliós összbevételt jelentett, a tavaly bemutatott Szörnyen rémes vakáció pedig már az 500 milliót is átlépte.

Ezek után érthető, hogy a Sony nem akar lemondani az egyik legmegbízhatóbb szériájáról, és a stúdió berkein belül már javában dolgoznak a Hotel Transylvania 4 - Transzformánia-en.

Arról, hogy visszatér-e a rendezői székbe az első három film direktora, Genndy Tartakovsky, egyelőre nincsenek információk, de abban biztosak lehetünk, hogy a főbb szereplők hangjait kölcsönző színészek neveit újra látni fogjuk a stáblistán.