Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
70
Vélemények
44
Képek
3
Videók
Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak
 
Varga_Júlia   2020. 08. 06.

legújabb vélemény

0

Jó humorú, jó tempójú, felnőtt fejjel is tökéletesen élvezhető animáció, ami tele van egy csomó pici geggel és jelenettel, amik már önmagukban is rettentő szórakoztatóak – és ez szerencsére igaz a folytatásokra is. Szépen adagolták benne a vizuális h... több»

 
mamiéstöti2   2017. 09. 22.

0

Érdekes helyzetet teremt a mesefilm, melyből a megoldás poénokon keresztül vezet. A kiinduláskor már eleve fordított világ tárulkozik elénk. Jó mesének tartom.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 05. 04.

0

Jó poénnak a kedvenc vígjáték színészeim adták a hangjukat, néha kicsit erőltetett. De nagyon pörgős a karakterek megformálása nagyon tetszett és maga a történet is egészen jó.

 
Bogi87   2016. 05. 30.

0

Kedves, humoros animàciòs film, ami valamennyi korosztàly szàmàra kitűnő szòrakozàst biztosìt.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Ez már elég vegyes lett és érdekes. Az, hogy animációs film és horror témát dolgoz át vígjátékos mesés formába ez nagyon bejött. Humoros nagyon és aranyos is. Minden karakter szerethető.

 
Mavil   2016. 06. 09.

0

Az elmúlt évek egyik legjobb, leghumorosabb animációs filmje, amely telis tele van vicces utalásokkal más filmekkel kapcsolatban. Magyar szinkronnal és eredeti nyelven is láttam már, érdemes megnézni.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 29.

0

Mindenkinek kijár egy kis kikapcsolódás, ebbe a mindenkibe beletartoznak a szörnyek is... De nincsenek is szörnyek, vagy csak egy olyan eldugott helyen pihennek, ami emberek számára tabu. Valószínű egy ilyen párbeszéd szülhette ezt a fordított szemsz... több»

Galéria (44)

Videók (3)

A film összbevétele 358 375 603 dollár volt (imdb.com).

 

A film elkészítését már 2006-ban tervbe vették, de hat év kellett hozzá, hogy meg is valósuljon.

(Bogi87)
 

A film vége felé az emberek, akik vámpírnak öltöztek, köpenyük segítségével biztosítják a megfelelő árnyékot Drakula gróf részére. Miközben ő végigsuhan alattuk, az egyik ember odakiált neki, hogy "Fuss, Darkula, fuss!" Ez utalás, paródiája a Forrest Gump c. filmnek.

(Bogi87)
 

A repülőgépes jelenet egyben az Alkonyat című film kiparodizálása is. "- Figyu! Régóta szeretnél vámpír lenni? - Hát ezért rossz az imidzsünk, felháborító."

(Bogi87)
 

Adam Sandler ennek az animációs filmnek köszönheti, hogy díjat nyert a Kid’s Choice Awardon, mint a Kedvenc Animációs Film-Szereplő Hang.

(Bogi87)
 

A film egyes források szerint 85, míg más források szerint 104 millió dollárból készült el. Bevétele kb. 347 millió dollárra rúgott.

(Bogi87)
 

A film DVD kiadásán megtekinthető egy kiegészítő filmecske is, melynek címe Goodnight Mr. Foot. Ezt Tartakovsky írta, rendezte és rajzolta. A filmecskében a főhős a jeti, aki egy túlbuzgó boszorka miatt képtelen aludni.

(Bogi87)
 

Sandler, aki egyben segédproducere is volt a filmnek kettő, míg Andy Samberg egy dalt írt a filmhez.

(Bogi87)
 

Genndy Tartakovsky első egész estés filmjének tekinthető. Az igazsághoz hozzátartozik azért, hogy a rendező a Dexterből korábban már készített egy hosszabb, időutazásos, TV film-szerű részt.

(Bogi87)
 

A Mavis ajtaján található zsugorított fej angolul női, míg magyarul férfi hangon szólal meg.

(Bogi87)
 

Mavis szobájában a falon látható a falon egy poszter, ami egyértelműen utal az őt szinkronizáló Selena Gomez-re.

(Bogi87)