Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

Gru (2010)

Despicable Me
Filmadatlap
 
29
Szereplők
175
Vélemények
32
Képek
1
Videók
Gru
 
PadmeAmidala   2021. 04. 26.

legújabb vélemény

1

Ez az igazi, mivel itt nincs romantika és nagy cukiskodás. Talán ezt a filmet (a 2. résszel együtt) láttam a legtöbbször a Home alone 1-2 mellett.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 05. 04.

2

Sok animációs filmhez írtam, de nálam az elmúlt évek legjobbja, annyira megfogtak a kis kedves de nagyon ügyetlen minionok, pláne a 3 különböző személyiségű kis "árvák". Jól felépített alkotás lett 1-2 csavarral és rengeteg poénnal. Szerintem már az ... több»


 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

1

Aranyos mese aranyos szereplőkkel. Újdonságnak számít a mesék világában. A mignonok mára külön karakterekké nőtték ki magukat. Mindenkinek ajánlani tudom.

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Korszakalkotó mese, pedig ilyen ronda főhőst még nem láttam. A történet helyes, de nem bárgyú. A minionokat csak imádni lehet, nem is csodálom az önálló fimet.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 07. 15.

0
"De már tudja, soha el nem vesztheti, a kiscicákat, akik szívet adtak neki"

Amikor először láttam és elkezdődött a mese a nem túl szimpatikus kinézetű, gonosztevő Gru-val nem gondoltam volna, hogy ebből bármi jó ki fog sülni. Aztán lásd, elég három kedves kislány és több ezer minion és máris megvett kilóra a film. Persze azé... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Gru karaktere nagyon jópofa viszont a humort a minionok szolgáltatják de nem is kicsit. Igazán szerethető filmet hoztak össze a készítők és nagyon eltudott varázsolni. Szerintem az egyik legjobb animációs film. Több ilyen kellene.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

0

Nekem inkább a minionok vicces stílusa tetszett meg az egészben, de szerintem mindeni így van vele, hogy ez az igazi siker nyitja. A történet Gru-ról szól aki elhatározta, hogy ő lesz a világ legnagyobb gonosztevője azonban most ellenfelére akadt. El... több»

Galéria (32)

Videók (1)

A film összbevétele 543 113 985 dollár volt (imdb.com).

 

Gru házában felfedezhetünk néhány híres festményt, melyeket ellopott. Pl. Leonardo Da Vinci: Mona Lisa-ja, vagy Vincent van Gogh-tól a Starry Night.

(Mavil)
 

A május 26-i dátum körül forog az egész film. Ez az a nap, mikor a lányoknak táncbemutatója van, valamint amikorra ki van tűzve a Hold elfoglalása. A dátum a valóságban Steve Carell lányának, Annie-nek a születésnapja. Elisabeth Anne Carell, aki Steve-nek és feleségének, Nancy-nek az első gyermeke, 2001. május 26-án született.

(Mavil)
 

A filmben található egy utalás a The Godfather (1972) című klasszikusra

(Mavil)
 

Gru nagyon hasonlatos Megamind-hoz, a DreamWorks karakteréhez. Mind a ketten gonoszak eleinte, majd saját filmjük hőseivé válnak. Mind a ketten nagyon intelligensek, csúcstechnológiájú fegyvereket és szerkentyűket hoznak létre.

(Mavil)
 

A film végén, mikor a minyonok éljeneznek, a képernyő alsó sarkában látható két minyon akik kezet fognak, majd csókolóznak.

(Mavil)
 

A jelenet, melyben Nefario Vector hajója után repül, hogy megmentse Gru-t és a lányokat a Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) filmből származik, az ihlette meg.

(Mavil)
 

A filmben megjelenik a nagy Giza-i piramis is, melyet Vector ellop és elrejt a háza mögött. Kékre festi és felhőkkel díszíti azért, hogy beleolvadjon a környezetébe.

(Mavil)
 

Gru "Swan Lake" jegyén a szám/dátum: 072069 - 1969. július 20-a, az első Holdra szállás időpontja.

(Mavil)
 

A hullámvasút a vidámparkban úgy néz ki, mint a homokkukac a Beetlejuice (1988) filmből.

(Mavil)
 

A latin-amerikai szinkronban Vector-t a mexikói énekes, Alek Syntek szinkronizálta.

(Mavil)