Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
88

Gru (2010)

Despicable Me
Filmadatlap
 
29
Szereplők
174
Vélemények
32
Képek
1
Videók
Gru
 
Artemisia   2020. 05. 08.

legújabb vélemény

A gonosz zseni Gru este a 3 árva kislánnyal... Bájos történet. Az elején nagyon menő ahogy demonstrálja Gru gonoszságát vagy ahogy Vectorral versengenek, hogy ki tud nagyobb jelentőségű dolgot ellopni. A Hold ellopása kétség kívül viszi a pálmát. Aztán persze Gru gonosz, kemény szívét apránkét megolvasztja a 3 aranyos kislány. Jó a történet kétség sem fér hozzá, csak olyan tucat. Az übercuki minyonok is csak kissebb mellékszerepeket kapnak. Alapvetően Gru sem szimpatikus, olyan kiszámítható, néha idegesítő karakter.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 05. 04.

Sok animációs filmhez írtam, de nálam az elmúlt évek legjobbja, annyira megfogtak a kis kedves de nagyon ügyetlen minionok, pláne a 3 különböző személyiségű kis "árvák". Jól felépített alkotás lett 1-2 csavarral és rengeteg poénnal. Szerintem már az a név, hogy Dr Senkiházi már vicces...! Gru személyisége az elejétől a végéig ahogyan megváltozik nagyszerű. Top alkotás!!!


 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Aranyos mese aranyos szereplőkkel. Újdonságnak számít a mesék világában. A mignonok mára külön karakterekké nőtték ki magukat. Mindenkinek ajánlani tudom.

 
indingo   2017. 04. 10.

Korszakalkotó mese, pedig ilyen ronda főhőst még nem láttam. A történet helyes, de nem bárgyú. A minionokat csak imádni lehet, nem is csodálom az önálló fimet.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 07. 15.

"De már tudja, soha el nem vesztheti, a kiscicákat, akik szívet adtak neki"

Amikor először láttam és elkezdődött a mese a nem túl szimpatikus kinézetű, gonosztevő Gru-val nem gondoltam volna, hogy ebből bármi jó ki fog sülni. Aztán lásd, elég három kedves kislány és több ezer minion és máris megvett kilóra a film. Persze azért a történet tanulsága is sokat nyomott a latba, hiszen bár sablonos (már-már érzelgős) a végkicsengése, mégis ezek a sztorik esnek jól a léleknek, amikor bebizonyosodik, hogy kellő motivációval bárki képes megváltoztatni az életét. A sztori tehát nem újdonság, s nem is a nagy dramaturgiai csavaroktól fogunk hasra esni, hanem a nagyon bájos karakterektől és a jópofa humorától. Az "eccavú" duma, a bájos, szeretetéhes kislányok, no meg Gru karakt... több»

A film összbevétele 543 113 985 dollár volt (imdb.com).

 

Gru házában felfedezhetünk néhány híres festményt, melyeket ellopott. Pl. Leonardo Da Vinci: Mona Lisa-ja, vagy Vincent van Gogh-tól a Starry Night.

(Mavil)
 

A május 26-i dátum körül forog az egész film. Ez az a nap, mikor a lányoknak táncbemutatója van, valamint amikorra ki van tűzve a Hold elfoglalása. A dátum a valóságban Steve Carell lányának, Annie-nek a születésnapja. Elisabeth Anne Carell, aki Steve-nek és feleségének, Nancy-nek az első gyermeke, 2001. május 26-án született.

(Mavil)
 

A filmben található egy utalás a The Godfather (1972) című klasszikusra

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.