Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
89

Gru (2010)

Despicable Me
Filmadatlap
 
29
Szereplők
167
Vélemények
32
Képek
1
Videók
Gru
 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 05. 04.

Sok animációs filmhez írtam, de nálam az elmúlt évek legjobbja, annyira megfogtak a kis kedves de nagyon ügyetlen minionok, pláne a 3 különböző személyiségű kis "árvák". Jól felépített alkotás lett 1-2 csavarral és rengeteg poénnal. Szerintem már az a név, hogy Dr Senkiházi már vicces...! Gru személyisége az elejétől a végéig ahogyan megváltozik nagyszerű. Top alkotás!!!

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Aranyos mese aranyos szereplőkkel. Újdonságnak számít a mesék világában. A mignonok mára külön karakterekké nőtték ki magukat. Mindenkinek ajánlani tudom.


 
indingo   2017. 04. 10.

Korszakalkotó mese, pedig ilyen ronda főhőst még nem láttam. A történet helyes, de nem bárgyú. A minionokat csak imádni lehet, nem is csodálom az önálló fimet.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 07. 15.

"De már tudja, soha el nem vesztheti, a kiscicákat, akik szívet adtak neki" Amikor először láttam és elkezdődött a mese a nem túl szimpatikus kinézetű, gonosztevő Gru-val nem gondoltam volna, hogy ebből bármi jó ki fog sülni. Aztán lásd, elég három kedves kislány és több ezer minion és máris megvett kilóra a film. Persze azért a történet tanulsága is sokat nyomott a latba, hiszen bár sablonos (már-már érzelgős) a végkicsengése, mégis ezek a sztorik esnek jól a léleknek, amikor bebizonyosodik, hogy kellő motivációval bárki képes megváltoztatni az életét. A sztori tehát nem újdonság, s nem is a nagy dramaturgiai csavaroktól fogunk hasra esni, hanem a nagyon bájos karakterektől és a jópofa humorától. Az "eccavú" duma, a bájos, szeretetéhes kislányok, no meg Gru karakterfejlődése mind- mind magában hordozza azt, hogy az egész család jót fog derülni bő másfél órában. A legfőbb humorforrásaként azonban azt emelném ki, hogy az Illumination Stúdió a filmnek köszönhetően egy olyan dologgal tudta belopni magát az emberek szívébe (s a merchandise révén rengeteg pénzt kiszívni a szülők pénztárcájából), amelyre lehet, hogy még ők sem számítottak: az apró, sárga, furcsán gügyögő mellékszereplőivel. Ami a minionokat illeti, talán maguk a készítők sem gondolták volna, hogy ekkora lesz a siker, hiszen nincsen túlbonyolítva a vizuális élmény, nem nagyon beszélnek (legalábbis nem érthető nyelven), a legtöbb jelenetben általában csak bugyután vihognak és legtöbbjük még személyiséget sem nagyon kap...s mégis, ők a legviccesebb lények az elmúlt évek animációs világából. Talán sikerük pont ebben az egyszerűségben rejlik, na és persze a mögöttük rejlő marketing kampányokban, az önálló rövidfilmekben, az egész őrületben, ami által sikerült elérni, hogy minden kisgyerek szeretne magának egy saját minion figurát. (S talán ez az oka annak is, hogy én magam is több ezer forintot adtam ki a mozi büfében, csak hogy hazavihessek egy minionos műanyag poharat xD)< A film szempontjából a legfontosabb viszont az, hogy a legfőbb funkcióját eléri: kellemes, kedélyes kikapcsolódást nyújt a családnak 95 perc erejéig, amely alatt végig szórakoztat, s láss csodát: néha a boldogsághoz néha tényleg nem kell más, csak cuki kis sárga lények.

 
Deku   2017. 07. 10.

Gru karaktere nagyon jópofa viszont a humort a minionok szolgáltatják de nem is kicsit. Igazán szerethető filmet hoztak össze a készítők és nagyon eltudott varázsolni. Szerintem az egyik legjobb animációs film. Több ilyen kellene.

 

Gru házában felfedezhetünk néhány híres festményt, melyeket ellopott. Pl. Leonardo Da Vinci: Mona Lisa-ja, vagy Vincent van Gogh-tól a Starry Night.

(Mavil)
 

A május 26-i dátum körül forog az egész film. Ez az a nap, mikor a lányoknak táncbemutatója van, valamint amikorra ki van tűzve a Hold elfoglalása. A dátum a valóságban Steve Carell lányának, Annie-nek a születésnapja. Elisabeth Anne Carell, aki Steve-nek és feleségének, Nancy-nek az első gyermeke, 2001. május 26-án született.

(Mavil)
 

A filmben található egy utalás a The Godfather (1972) című klasszikusra

(Mavil)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.