Hogy hány milliós bukás lesz Robert Downey Jr. új filmje, a Dolittle?

Sokan már jóval a megjelenés előtt úgy hivatkoztak a Dolittle-re, amely a 2020-as év első kasszasikere lesz majd. Néhány nappal a premier után azonban telesen elhasalt a produkció.

Alig 30 millió dolláros bevétellel zárt ugyanis a film a nyitóhétvégén, amely a 175 millió dolláros költségvetéssel szemben csúnya veszteségnek számít, így a jelenlegi elemzések szerint az Universal akár 100 millió dollárt is bukhat a filmmel.

De nem csupán a mozirajongók körében számíthat további érdektelenségre a Dolittle, az elmúlt napokban a kritika is hatalmas fenntartásokkal fogadta, ráadásul a film egyik zárójelenete is alaposan kiakasztotta a nézőket.

Ritkán fordul elő, hogy egy ekkora volumenű közönségfilm ekkorát bukjon, és bár Robert Downey Jr. alakítását többen is kiemelték, sajnos még az ő jelenléte is kevés volt ahhoz, hogy bármilyen pozitív visszhangot váltson ki a Dolittle.

A Rotten Tomatoes véleményaggregátor portálon jelenleg mindössze 18 százalékos értékelést tudhat magáénak a film, ezzel pedig a Macskákat is sikerült alulmúlnia, amelyet szintén hatalmas ellenszenv fogadott az elmúlt hetekben.

Korábban a munkálatok sem haladtak igazán zökkenőmentesen, a produkciótól kiszivárgott, hogy a rendező, Stephen Gaghan nem igazán rendelkezik stabil elképzelésekkel, így a bemutató is két alkalommal csúszott.

A Dolittle tehát már a hazai mozikban is megtekinthető, és bár az előzetes igencsak látványos szórakozást ígér, úgy tűnik, mindez igencsak kevés volt ahhoz, hogy igazán mély nyomot hagyjon a nézőkben.