Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
70%
Filmadatlap
 
33
Szereplők
16
Vélemények
30
Képek
7
Videók
Dolittle
 
Artemisia   2020. 10. 18.

legújabb vélemény

Igénytelen remake

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Dolittle remake Robert Downy Jr.-ral. A történet – szemben az eddigi legnépszerűbbnek számító, Eddie Murphy-féle remake-kel – most a viktoriánus korban játszódik, Dr.Dolittle-t pedig világtól elvonultan élő remeteként ábrázolja. A feleségét gyászo... teljes kritika»

 
Shelby07   2020. 03. 26.

Robert Downey Jr. megunhatatlan. Szerintem akármilyen unalmas és rossz filmben játszana, akkor is imádnám. Bár nem a megszokott Dolittle film és egy kicsit talán gagyibb volt, de összességében tetszett és izgalmas kis történet volt.


 
indingo   2020. 08. 20.

Jó kis családi film, a gyerekek élvezik a sok állatot. Látványban jó és nem csak az állatok miatt. Az utazások feldobják a filmet, de a története gyenge lábakon áll. A botsáskát imádtam.

 
HannaK   2020. 09. 26.

Aki az állatokkal beszél az csak Dolittle lehet. Én nem erre a vonalra vittem volna a történetet, hanem egy teljesen független filmet csináltam volna.

 
HETEDIK   2020. 01. 20.

Vannak benne aranyos jelenetek, egyszer meg lehet nézni, de semmi több.

 
Yosihiro   2020. 05. 22.

Dolittle

Sokkal sokkal többet vártam... Ezzel már mindent le is írtam erről a filmről. Igazából úgy gondoltam, hogy egy remek kalandfilm lesz, és egy jó produkciót fogok látni. Hát nem, a történet annyira lehúzta az összhatást, hogy egy közepesen jó produkció... teljes kritika»

 
Szilárd Lakatos   2020. 02. 08.

jó szinkron

sziasztok délutáni filmnek nagyon jó és ennyi.Inkább a történetröl irok .Elég silány a filmre sikeredett. Föszereplő beszél az állatok nyelvén Anglia hires állatorvosa lesz .De késöbb eltünik felesége és magába zárkozik.És feltünik egy remény egy fiu segédje lessz késöbb ...Váratlan fordulat az Anglia királynö megbetegszik misztikus szigeten a megmentö elenszer.Fokozodik mi történik a filmbe ....Nézzétek meg tudjátok...1 történet 7** a filmet lekel huznom 5*** csillag

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Michael Sheen
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Jessie Buckley
Robert Downey Jr.
Michael Sheen
Robert Downey Jr.
Antonio Banderas
Harry Collett
Robert Downey Jr.
Carmel Laniado
Harry Collett
Robert Downey Jr.
Antonio Banderas

A film összbevétele 205 189 285 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 204 869 587 forintot termelt. A hazai mozik összesen 131 668 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A 2014-es A bíró óta ez Robert Downey Jr. első olyan filmje, melyben nem a Marvel szuperhősét, Vasembert alakítja.

(hp )
 

A film szereplőgárdájában 5 Oscar-díjas (Rami Malek, Jim Broadbent, Emma Thompson, Octavia Spencer és Marion Cotillard) és 3 Oscar-jelölt (Robert Downey Jr., Ralph Fiennes és Kumail Nanjiani) színész is helyet kapott.

(hp )
 

A megfilmesítési jogokért hatalmas harcot vívott a Universal, a Sony és a 20th Century Fox, de a licitháborút végül nem a Dr. Dolittle franchise három korábbi filmje mögött is álló Fox, hanem a Universal nyerte meg.

(hp )
 

A Marvel filmek után ismét együtt állt a kamerák elé a film forgatásán Robert Downey Jr. (Vasember) és Tom Holland (Pókember). A Dolittle a két színész ötödik közös munkája.

(hp )
 

A Dolittle a Universal negyedik élőszereplős/CGI hibrid filmje. A korábbiak: Casper (1995), Rocky és Bakacsin kalandjai (2000), Hopp (2011).

(hp )
 

Robert Downey Jr. és Octavia Spencer második közös filmje a 2009-es A szólista után.

(hp )
 

A film cselekménye Hugh Lofting 1922-es The Voyages of Doctor Dolittle című gyerekkönyvén alapszik.

(hp )
 

A film eredeti címe The Voyage of Doctor Dolittle volt, azonban a stúdió 2019. augusztusában végül Dolittle-re módosította a címet.

(hp )
 

Mivel az első tesztvetítések visszhangja nagyon lehangoló volt, a stúdió 2019. áprilisában 21 nap utóforgatást tervezett be.

(hp )
 

A Dolittle forgatása 2018. februárjában kezdődött meg. Az élőszereplős jeleneteket Kirkby Lonsdale-ben vették fel, de a stáb dolgozott egyebek mellett a Windsor Great Parkban és a Menai Suspension Bridge-en.

(hp )
 
A korábban a Sziriána és az Arany című drámákkal villogó Stephen Gaghan rendezőnek láthatóan semmi érzéke nincs a családi szórakoztatáshoz, és ezt a Universal stúdió kénytelen volt a saját kárán megtanulni. több»
 
Dolittle kritika több»
 
Összeségében a Dolittle egy rossz film, de nem az a fajta, mint a Macskák, ami minden percében öngyilkosságba hajszolja a közönségét, hanem az abszolút rezignált, lelketlen szutyok, ami nem is érdemel több szót. több»