Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
69
Filmadatlap
 
33
Szereplők
13
Vélemények
30
Képek
7
Videók
Dolittle
 
Yosihiro   2020. 05. 22.

legújabb vélemény

Dolittle

Sokkal sokkal többet vártam... Ezzel már mindent le is írtam erről a filmről. Igazából úgy gondoltam, hogy egy remek kalandfilm lesz, és egy jó produkciót fogok látni. Hát nem, a történet annyira lehúzta az összhatást, hogy egy közepesen jó produkciót kaptunk. A történet már így is furcsán indult, hogy egy rövid animációval vezették fel, ami nem lenne rossz, de ez is kicsit hosszúra sikeredett, az átmenet viszont jó volt. A további történések viszont, azt hiszem, nem egy olyan pozitív oldalát mutatták a történetnek, ami felemelő lett volna. A kiszámíthatóság és a boldog befejezés az, ami enyhített az én szívemen. Ami viszont pozitív, az a látvány és "egyes" jelentek, amik pazarul sikerültek, és ez az, ami a filmet értékesebbé teszi. Összességében a rendezés jó, a történet és forgatókönyv egy katyvasz, a szereplők játékát nem részletezném, mivel a történet adott volt, ezért próbáltak belőle minél többet kihozni, de ez igazából nem sikerült. Az érzelmek sem jöttek át, sem romantika, sem boldogság, sem keserűség, csak maradt a látvány és némi humor, amit az "állatok" szállítottak. A képi effekteket és vizuáltechnikát ki kell emelnem. Remek volt, ahogy a filmet felemelte a mélypontból, és csak ennek tudtam örülni. A zenei aláfestés is jó volt. Így a kapott érték a négy és a három csillag közé esik, de én csak a három csillagot adom meg erre a produkcióra, mert érzelmeket nem mu... több»

 
Shelby07   2020. 03. 26.

Robert Downey Jr. megunhatatlan. Szerintem akármilyen unalmas és rossz filmben játszana, akkor is imádnám. Bár nem a megszokott Dolittle film és egy kicsit talán gagyibb volt, de összességében tetszett és izgalmas kis történet volt.


 
HETEDIK   2020. 01. 20.

Vannak benne aranyos jelenetek, egyszer meg lehet nézni, de semmi több.

 
Spidey   2020. 02. 01.

Robert Downey Jr. az egyik kedvenc és szerintem az egyik legjobb színész az utóbbi években így nem hagyhattam ki ezt a filmjét sem. Nagyon más mint amikben eddig szerepelt de még ez abohókás karakter is nagyon jól állt neki. Izgalmas kaland főleg gyermeki szemmel.

 
Szilárd Lakatos   2020. 02. 08.

jó szinkron

sziasztok délutáni filmnek nagyon jó és ennyi.Inkább a történetröl irok .Elég silány a filmre sikeredett. Föszereplő beszél az állatok nyelvén Anglia hires állatorvosa lesz .De késöbb eltünik felesége és magába zárkozik.És feltünik egy remény egy fiu segédje lessz késöbb ...Váratlan fordulat az Anglia királynö megbetegszik misztikus szigeten a megmentö elenszer.Fokozodik mi történik a filmbe ....Nézzétek meg tudjátok...1 történet 7** a filmet lekel huznom 5*** csillag

 
Zitavon   2020. 02. 14.

Szórakoztató, és látványos, amerikai(as) családi filmre sikerült a legújabb Dr Dolittle. Részemről erős négyes. Aranyosak voltak az állatkarekterek, és már már furcsállottam, hogy semmi gusztustalanság nem történik benne, ami sajnos a mostani amerikai filmekben nagyon menő, és szerintem sajnálatos. Azért a sárkányos jelenetben csak besikerült egy, mondjuk én nem hiányoltam volna belőle, mert szerintem ez nem volt egy akkora nagy poén. Robert Downey Jr. nem okozott csalódást, nagyon jól hozta a karaktert, és nagyon klassz, hogy ebben a filmben nem faraktak belőle a fizikai erejével mindenkit legyőző szuperhőst (annak ellenére írom, hogy kedvelem a Vasembert) Szuper, hogy végül nem akciófilm adaptáció lett, mint a 80 nap alatt a föld körül. Nekem egy kicsit túl lőttek a maszkosok azon a megjelenítésen, ahogy a film elején ábrázolták Dolittlet. (Túl sok volt) Különben klassz, élvezhető film lett.

 
lexyusz   2020. 04. 15.

Miután kijött az előzetes már rákészültem, hogy én ezt a filmet biztos hogy meg fogom nézni, és kijelenthetem hogy sikerült is. Én élveztem az elejétől a végéig a filmet, voltak benne vicces jelenetek ahogy komolyabbak is. Nem kell olyan nagy gondolkodást várnunk a film alatt, de egy délutáni filmezéshez vagy estihez tökéletes.

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Michael Sheen
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Jessie Buckley
Robert Downey Jr.
Michael Sheen
Robert Downey Jr.
Antonio Banderas
Harry Collett
Robert Downey Jr.
Carmel Laniado
Harry Collett
Robert Downey Jr.
Antonio Banderas

A film összbevétele 205 189 285 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 197 975 395 forintot termelt. A hazai mozik összesen 128 136 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A 2014-es A bíró óta ez Robert Downey Jr. első olyan filmje, melyben nem a Marvel szuperhősét, Vasembert alakítja.

(hp)
 

A film szereplőgárdájában 5 Oscar-díjas (Rami Malek, Jim Broadbent, Emma Thompson, Octavia Spencer és Marion Cotillard) és 3 Oscar-jelölt (Robert Downey Jr., Ralph Fiennes és Kumail Nanjiani) színész is helyet kapott.

(hp)
 

A megfilmesítési jogokért hatalmas harcot vívott a Universal, a Sony és a 20th Century Fox, de a licitháborút végül nem a Dr. Dolittle franchise három korábbi filmje mögött is álló Fox, hanem a Universal nyerte meg.

(hp)
 

A Marvel filmek után ismét együtt állt a kamerák elé a film forgatásán Robert Downey Jr. (Vasember) és Tom Holland (Pókember). A Dolittle a két színész ötödik közös munkája.

(hp)
 

A Dolittle a Universal negyedik élőszereplős/CGI hibrid filmje. A korábbiak: Casper (1995), Rocky és Bakacsin kalandjai (2000), Hopp (2011).

(hp)
 

Robert Downey Jr. és Octavia Spencer második közös filmje a 2009-es A szólista után.

(hp)
 

A film cselekménye Hugh Lofting 1922-es The Voyages of Doctor Dolittle című gyerekkönyvén alapszik.

(hp)
 

A film eredeti címe The Voyage of Doctor Dolittle volt, azonban a stúdió 2019. augusztusában végül Dolittle-re módosította a címet.

(hp)
 

Mivel az első tesztvetítések visszhangja nagyon lehangoló volt, a stúdió 2019. áprilisában 21 nap utóforgatást tervezett be.

(hp)
 

A Dolittle forgatása 2018. februárjában kezdődött meg. Az élőszereplős jeleneteket Kirkby Lonsdale-ben vették fel, de a stáb dolgozott egyebek mellett a Windsor Great Parkban és a Menai Suspension Bridge-en.

(hp)
 
A korábban a Sziriána és az Arany című drámákkal villogó Stephen Gaghan rendezőnek láthatóan semmi érzéke nincs a családi szórakoztatáshoz, és ezt a Universal stúdió kénytelen volt a saját kárán megtanulni. több»
 
Dolittle kritika több»
 
Összeségében a Dolittle egy rossz film, de nem az a fajta, mint a Macskák, ami minden percében öngyilkosságba hajszolja a közönségét, hanem az abszolút rezignált, lelketlen szutyok, ami nem is érdemel több szót. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.