2020.10.18 19:53 Artemisia Olvasottság: 236x
3

Igénytelen remake

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Dolittle remake Robert Downy Jr.-ral. A történet – szemben az eddigi legnépszerűbbnek számító, Eddie Murphy-féle remake-kel – most a viktoriánus korban játszódik, Dr.Dolittle-t pedig világtól elvonultan élő remeteként ábrázolja. A feleségét gyászoló doktor remete életét azonban megzavarja egy váratlan hír: a királynő haldoklik, és Dolittle-re vár a feladat, hogy felkutassa az egyetlen gyógymódként ismert gyümölcsöt.

Igénytelen remake

A kalandosnak ígérkező történet azonban nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. A maga 90 perces játékidejével nem hagy teret egy nagyobb lélegzetvételű kalandnak, de a filmen érezhető, hogy nem is voltak nagy volumenű rendezői ambíciók. Gyakorlatilag semmit nem találtak el, ami élvezhetővé tette volna a filmet. Kezdve a sótlan, felszínesen kidolgozott karakterektől a mindössze 2 állomásból álló kalandon át az agyonhasznált sablonokra épülő mondanivalóig.

Dolittle karaktere teljesen merev, kidolgozatlan, mindössze annyit tudunk meg róla az egész film során, hogy hosszú évek óta gyászolja Lilyt, ez a motivációira, céljaira, gondolataira kihatással van. És semmi többet nem tudunk elmondani az új Dolittle-ről. A CGI-állatok megjelenítése nem a legjobb, Kevin mókus pl. egyszerűen csak egy rajzfilm figurának néz ki, de a többiek sem tökéletesek, egyikükről sem hittem el egy percig sem, hogy élő állatot látok a képernyőn. A személyiségük pedig még inkább mű, mint a külsejük. A humort is teljes egészében ők szolgáltatják, de sajnos nagyon lapos a film humora ( pl. a kisebbségi kompkexusos gorilla – az ilyesfajta jellemkomika már nem valami divatos, vagy a tigrist felébresztő szitakötő inkább idegesítő, mint vicces).

A varázslatos gyümölcsöt rejtő szigettől mindössze egy állomás választja el a csapatot, ahol izgalmas jelenetek helyett bénázásoknak köszönhetően fogságba esnek, de mint kiderül, nem is volt valódi veszély, hiszen a sziget királya Dolittle apósa... A gyümölcsöt rejtő szigeten lezajló végjáték pedig kínos, nem vicces vagy kalandos (bélelzáródásos sárkány...).

Az egész filmet Robert Downey Jr. karizmája viszi el a vállán, de még ő sem menti meg. A 2020-as Dolittle menthetetlenül gyenge, igénytelen mozi .

69 Dolittle  (2020)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

Hét évvel felesége halála után Dr. John Dolittle (Downey), a viktoriánus Anglia híres orvosa és állatorvosa kastélya falai közé zárkózva él egy állatsereglettel. Ám amikor a... több»

3