Ha megnézzük azt a kreatív szintet, amelyet a legtöbben elérni remélnek egy sci-fi/fantasy film elkészítésekor, akkor az ennek mérésében általában használt, és az eredeti Star Wars trilógia által felállított mérce egyszerre bizonyul hasznosnak és kíméletlennek.

Nos, az történt, hogy Christopher Nolan bizony A Birodalom visszavághoz hasonlította a Dűne: Második részt és ez bizony nagy dicséret. Hogy egy Nolan kaliberű rendező szájából jött, ez még jelentősebbé teszi az összehansonlítást.

Christopher Nolan barátja, Denis Villeneuve sci-fi eposzáról áradozott.

Teljesen egyértelmű, hogy Nolan és Villeneuve mélyen tisztelik egymás munkásságát, de Nolan esetében hatalmas dicséret a hamarosan megjelenő Dűne folytatását illetően ez az összehasonlítás a valaha volt egyik legjobb sci-fi/fantasy filmmel!

„Ha a Dűne: Első rész a Star Wars IV. - Egy új remény - volt, akkor a Dűne: Második rész számomra A Birodalom visszavág, ami az én kedvenc Star Wars filmem" – mondta Nolan - „Szerintem ez egy hihetetlenül izgalmas kibővítése mindazoknak a szálaknak, amelyeket az elsőben bemutattak.”

"Azt kell mondanom neked, Chris, ez hatalmas bók" – válaszolta Villeneuve - „A Birodalom visszavág volt életem egyik legintenzívebb vetítési élménye… Számomra messze a legjobb Star Wars film.”

Nyilvánvaló, hogy Nolan nem közvetlenül hasonlítja össze a Dűne folytatását A Birodalom visszavággal, de azt mondja, hogy az első Star Wars film és A Birodalom... közötti nyilvánvaló ugrás ugyanolyan kreatív ugrás, mint a két Dűne film közötti.

Ez már önmagában is hatalmas dicséret, hiszen sokan azt remélték, hogy a Második rész pont az első film minőségével lesz egyenlő, ami pedig február 29-én érkezik a magyar mozikba!

akció | dráma | kaland | sci-fi

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»